| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pomalý hrnec

 Celkem 37 názorů.
 petadurka 


Téma: Pomalý hrnec 

(13.11.2017 20:59:26)
Máte? Co v něm všechno vaříte?

Budou mít v Lidlu za 25 E. Jen jestli to není krám, co po 2 jídlech leží ve skříni...?
 Gabi444 


Re: Pomalý hrnec 

(13.11.2017 21:07:33)
To mas zapnutou elektriku kdyz nejsi doma? A kdyz misto vecer prijdes o pulnoci tak se s tim stane co?
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:18:13)
Ty vypínáš ledničku a mrazák, když odcházíš z domu~;)? Mívají časovače, kde si nastavíš dobu vaření. Nebo si koupíš časovač zásuvky.
 jak 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:23:44)
Bourko, jak v nem varis vyvar treba?
mam doma, ale moc nepouzivam...
Myslis, ze tam muzu nahazet kruti, zeleninu, vodu a jit? nebude to hnusny?
 Z+2 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:26:07)
Ještě bych přidal koření a sůl a bude to výborný. Dá se táhnout klidně 10 hodin a bývá výborný. ~;)
 jak 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:26:39)
dik Zetko, zkusim dneska.
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:33:22)
Jak, já dělám vývary z masa málo, používám hlavně kosti, takže ty táhnu dlouho a ve velkým a zeleninu pak vyhazuju, do polívky zavařuju čerstvou a ještě jinou, z klasické používám jen mrkev a ta musí být nastrouhaná ~t~. Ale co vím, tak lidi často používají tu zeleninu, co se to s ní vařilo. Prostě jak když to vaříš normálně, s vývarem to není žádná věda :-)
 knihovnice 


Re: Pomalý hrnec 

(15.11.2017 14:02:21)
Pročetla jsem si zdejší příspěvky a uvažuji o koupi pomalého hrnce na vánoce. Prosím, poradíte mi jaký obstarat? Děkuji
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(15.11.2017 15:30:43)
knihovnice, v první řadě si to chce ujasnit, jak velký potřebuješ (pro optimální fungování se plní cca od 1/2 do 3/4), a pak jestli chceš digitální s časovačem nebo ti stačí bez něho - k němu lze obstarat běžný časovač zásuvky. Co se značky týče, přijde mi, že mezi těma nejčastějšíma je to víceméně jedno. Mám drahý CrockPot i levný Lidl a pracují dobře oba.
 Bulik 


Re: Pomalý hrnec 

(13.11.2017 21:30:51)
Děláme v něm úžasné vývary, máme 6 litrový, takže většina vývaru jde do mrazáku a pak už jen tahák z mrazáku, kdykoliv potřebuju. Super věc a to nesnáším většinu kuchyňských spotřebičů, co jde, radši dělám rukama. Pouštíme no převážně přes noc.
 sally 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 0:09:43)
Vařím v něm omáčková jídla - svíčkovou, znojemskou, segedin, rajskou, kuře na smetaně atd. Plus různé guláše, chilli atd.... používám cca 2x týdně....
Ale je potřeba si trochu vychytat recepty, co vám z toho chutná a jak to kořenit...

Nevím, jestli by se tak osvědčil vegetariánům nebo lidem, co preferují minutky... takže to taky trochu záleží na tom, co jste zvyklí jíst.

Jinak většina typů má vypínání - tj. nastavíš na kolik hodin to chceš vařit a on sám vypne, i když přijdeš domů o půlnoci....
 Citronove koliesko 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 9:17:48)
Tiez som nad nim uvazovala ale zatial nevidim ziadnu velku vyhodu oproti pekacu alebo obyc.hrncu.

Kacka - Minuly vikend som vecer do pekaca nasucho nasolila kacku, ráno o 6 som ju dala piect na 120st. (bez vody), po 5,5h som ju odkryla a dala dopiect korku. Nic sa nepripáli, kacka makká, korka chrumkavá, 3cm masti a stavy.

Svieckova - asi sa neda len vsetko nahadzat do hrnca, odist a prist k hotovemu jedlu...najprv osmahnut, pridať zeleninu, korenie, potom je pauza na dusenie/pečenie (to robim ako pri kačke) ale potom to treba už dorobiť, rozmixovať, dovariť cca 30-45min to zaberie.

Segedin - zase najprv cibula, maso, oprazit, okorenit, a dusit (cca 1-1,5h)...kapusta az potom (takze zase treba k hrncu prísť), dusiť spolu s masom 20-30 min...potom pridať smotanu a zase povariť 10-15min.

Z toho mi vychádza, že samé sa to neuvarí. Resp. oproti obyč hrncu to nemá nejakú veľkú výhodu. Možno ešte guláš ale ten tiež robím buď v hrnci na sporáku (zemiaky sa pridávajú až ku koncu) alebo v rúre v pekáči a tam ide všetko naraz a podobne ako pri kačke počas pečenia neotváram, nepodlievam...na konci otvorím a hneď jeme.
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 10:42:33)
Koliesko, právě že v tom je rozdíl. S vychytanýma receptama už často opravdu jen nahážeš a přijdeš, věnuješ 10 minut dokončení a hotovo. Samozřejmě záleží na jídle, ale dost často to tak je. Svíčkový a guláše si v průběhu vůbec nevšímám, naházím a konec, svíčkovou pak už jen proženu tyčákem a dodám šlehačku (povařím chvíli na sporáku, ale když si to načasuješ, tak lze i v hrnci, akorát si s ní musíš vzpomenout s cca půlhodinovým předstihem).Nejvíc práce je na začátku, když si předsmažíš nebo zatáhneš suroviny. Ale lze to vynechat, když jó chvátáš, a dává to vcelku přijatelné výsledky. Nehrozí připálení, oproti troubě malá spotřeba energie, nemusíš u toho stát, přidaná hodnota už promíchaných chutí.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 10:44:34)
vidím to podobně... málo jídel spočívá v naházení surovin najednou (napadá mě snad jen vývar nebo pečeně - pokud se předem nedává osmahnout)... sama peču s oblibou přes noc, takže si vystačím s kvalitním hrncem do trouby - omáčky, husu nebo pečeni strčím večer před spaním do trouby, nastavím teplotu kolem 100 stupňů a ráno vypnu, nechám dojít a případně pak jen dopeču kůrku na 220, před podáváním...
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 10:48:37)
No tady právě funguje to, že i jídla, kde to přidáváš postupně, tak můžeš naházet najednou.
 Z+2 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:29:03)
Přesně. Navíc se dají dělat přílohy s masem a všechno dohromady získá na chuti. Chce to, ale používat recepty pro pomalý hrnec. Ale pokud v tom chvilku člověk vaří, tak pochopí jak to funguje a dokáže to přizpůsobit.
 -Velšice- 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 7:11:34)
Mam a temer nepouzivam. Cca 1-2x za rok a jeste se do toho nutim. Takze za me ne.
 Evanek 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 7:27:10)
Mám a miluju přípravu jídel v pomalaci. Teď v něm byla přes noc husa a ráno jen šup do trouby na dopečení. Nikdy se nic nepřipálí a nikdy nic není tvrdé nebo nedovarene. Dělám v něm i luštěniny, jdou i bez namáčení. Jediná nevýhoda je, že to přes noc voní😁. No to jsem nakonec vyřešila tak, že hrnec dám do letní kuchyně u babičky a ráno nás čeká voňavé jidelko.
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 10:30:13)
Mám už několik let, teď už dva, dokoupila jsem právě ten malý z Lidlu, pro nás na běžné jídlo bphatě stačí. Nejvíc dělám vývary, to pomalu každý týden, pak velké kusy masa připravované vcelku a omáčková jídla.
 susu. 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 10:53:14)
Nevím, co bych s tím dělala, máloco vařím tak, že bych tam navalila všechno hned a i když, tak mě nenapadne to organizovat x hodin předem a prostě bych se bála, to nechat bez dozoru.~d~
Já dokonce ani nevyužívám odložený start u pračky, nebavilo mě to.
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:03:25)
Bát se netřeba, je to dělaný, aby to pracovalo bez dozoru. Naposled - ráno při přípravě snídaně jsem osmahla cibulku, zatáhla krůtí stehna nasolený večer před spaním, hodila do pomaláče s hrstí přes noc namočených hub. Do hrnce si dala namočit rýži a odešla s dcerou na celé dopoledne do herny na cvičení. Po příchodu vypla hrnec, zapla plotýnku pod rýží, než jsme se převlíkly, prostřelo se a nakrájela jsem nějakou čerstvou zelenin, bylo hotovo a šlo se jíst. Geniální :-) Až se vrátím do práce, tak to akorát zapnu na pomalejší chod a odpoledne přijdu k hotovému.
 Rodinová 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:07:37)
Bourko, ja verim, ze funguje, nejakou dobu o nem premyslim.

Ale ze bych u snidane mohla smazit cibulku ... to fakt nemohla, mam asi slabej zaludek ~t~
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:11:41)
Rodinova, já s tím problém nemám :-) Ale ona jde předsmažit i večer, dělám to, když vím, že ráno stíhat nebudu, pak se akorát vykašlu na zatahování masa.
 Fren 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 12:29:15)
odlož.start u pračky - je yvnikající např. když chceš mít ráno vyprané prádlo,třeba o víkendu,tak si to načasuješ tak,ja kchceš aby bylo hotovo a pak jen pověsíš nebo aby pračka měla vypráno jak přijdeš z práce anebo se to úplně nejvíc hodí tam,kde mají denní a noční proud,to je pak úžasná vychytávka.
Pomalý hrnec nemám a nechává mě v klidu,nevařím takové mišmaše a když potřebuju mít jídlo hned po příchodu třebas z lyžování,tak si ho udělám předtím než odjedem nebo den předem a pak jen ohřeju a je to kolikrát ještě lepší,třebas takový odležený gulášek nebo kačenka...
 susu. 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 14:27:11)
Fren, já to znám a mám i na pračce, jen jsem si prostě nezvykla to používat.:-)
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:21:54)
Jo a ještě často dělám kaše - ovesnou, rýžovou, jáhlovou a polentu. Bez práce a otravného míchání :-)
 Z+2 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 11:24:39)
Vařím v něm moc rád. maso je měké, děti milují maso se zeleninou. Používám ho pravidelně. Dal jsem ho i ségře a ta ho použila snad dvakrát. Evidentně ji nesedl. Je třeba plánovat co budu vařit a kdy.
Mám ho i na chatě a tam je úplně optimální. Ráno ho naplním večer po příchodu z lyžování nebo výletu je dobrá teplá večeře.
 M@gd@ 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 14:00:41)
Z+2, používáš nějakou konkrétní kuchařku?
Já o pomalém hrnci uvažuju už dlouho, ale odrazuje mě i to, že nevím, jestli jídlo z něj je opravdu bezpečné. Jídlo nedosáhne varu, zničí se tedy všechny choroboplodné zárodky? Nahradí vysokou teplotu dlouhá doba přípravy?
 Z+2 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 14:12:14)
Popravdě řečeno, manželka dala dohromady zajímavé dobře hodnocené recepty z netu a ty zalaminovala. Takže tohle. Net. Ale v poslední době, už tak nějak vím jak co s čím dohromady dopadne, takže to dělám podle sebe.
Jsem přesvědčený, že jen minimum bakterií nebo virů nebo čehokoliv podobného přežieje dlouhodobé vystavení teplotě kolem 80-90 stupňů. V každé případě jsme v souvislosti s pomalým hrncem, žádné problémy nezaznamenaly.
 lampetra 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 15:09:29)
Bílkoviny k denaturaci nepotřebují 100 st. C. Samozřejmě se uvaří i při nižší teplote, jen to trvá déle. Chutná to trochu jinak, třeba "pečená" kližka z PH nemá chybu. Za mě - lepší výsledek i s "neprémiovými" druhy masa. Vařím v něm tak 2-3 x týdne minimálně.
 Gabi444 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 15:23:09)
K denaturaci bilkovin dochazi od uz od 60C, ale to nijak nesouvisi s likvidaci choroboplodnych zarodku apod. jak tady nekdo psal vyse.

 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 16:14:42)
Gabi, o pasterizaci si už určitě slyšela ~;)
 Černá kronika 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 17:47:19)
Je to výborný pomocník při vaření. Pomalené vepřové koleno je božský.
 petadurka 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 18:54:14)
Kroni, koupila sis ho teda? Našla jsem tvé staré téma. Jsi spokojená? Co všechno v něm varis?
 Katka a 2 výrostci 


Re: Pomalý hrnec 

(14.11.2017 21:02:19)
Používáme ho na chalupě, většinou se v něm přes noc vaří guláš, nejrůznější ragů, vývary...
Vyhovuje mi, že od toho můžu jít pryč (spát, lyžovat, na výlet). Ale je potřeba vědět, co budu vařit a řešit to dopředu Není to pro typy, co půl hodiny před obědem vymýšlí, co se uvaří.
 byvala radka 


Re: Pomalý hrnec 

(15.11.2017 12:39:44)
to, co děláš v pomalém hrnci, můžeš tak samo dělat v troubě na 100 stupňů, další zbytečný krám
 Bouřka 


Re: Pomalý hrnec 

(15.11.2017 15:24:28)
On ten hrnec má v porovnání s troubou diametrálně odlišnou spotřebu ~;)

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.