| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kachní prsa na grilu

 Celkem 27 názorů.
 Rodinová 


Téma: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 15:22:04)
Planuji na venkovnim grilu na drevene uhli nebo brikety nebo co to je ~:-D

Nejake zkusenosti prosim, s marinadou, prilohou, doba grilovani ...

Zatim jsem je delala jen na panvi.

Dekuji.
 Rodinová 


Re: Kachni prsa na grilu 

(30.9.2020 18:50:10)
To jsem se toho dovedela, co mam co resit kachni prsa, kdyz vsichni resej nouzovy stav~t~
 luthienka 


Re: Kachni prsa na grilu 

(30.9.2020 20:46:34)
mě tvé téma zaujalo už dpoledne (četla jsem z mobilu). mylsela jsem, že se něco nového také dozvím. Griluju kde co, ale kchní prsa ne...
 Rodinová 


Re: Kachni prsa na grilu 

(30.9.2020 20:49:25)
Ja je zatim delala na panvi, tak jak pise angrest, na grilu by to mela byt prvotina...mozna je to blbost~:-D

Google rika nalozit do marinady-med, sojovka a neco a pak grilovat. Tak uvidim.
 angrešt 


Re: Kachni prsa na grilu 

(30.9.2020 20:50:45)
med se na grilu bude hodně pálit a kachna se musí propéct víc než nějaký hovězí.
 luthienka 


Re: Kachni prsa na grilu 

(30.9.2020 20:52:44)
Já sladkou marinádu mažu až chvíli před dokončením...
 Rodinová 


Re: Kachni prsa na grilu 

(30.9.2020 20:52:50)
Hm, to uz je lepsi~t~
Mas pravdu s medem i propecenim, akorat na konfitovani nebudu mit cas.
 angrešt 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:44:47)
nevím, protože kachní maso, podobně jako kuřecí, nikdy negriluju. Ve skrumáži u grilování nejsem schopna dodržet pořádně zacházení s masem tak, aby se nějak nepotkalo syrový a hotový, takže ta nejrizikovější z hlediska campylobacteru a salmonely negriluju.

Toto byla odpověď z lítosti~t~

Jinak bych asi klasicky nařezala kůži do mřížky a grilovala nejdřív kůží dolů, tak 5 - 7 minut, pak otočila a dodělala je tak 10 minut, asi.
 Rodinová 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:47:46)
No nazdar, presne tak jsem si tu pomoc predstavovala, diky angreste~t~
 angrešt 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:49:59)
Dobře, projevím ještě víc soucitu~t~ kdyby mě někdy napadlo dávat kachnu na gril, tak bych ta prsa předem udělala konfitovaná a pak bych je pouze velice prudce do křupava opekla a prohřála na tom grilu ~:-D
 luthienka 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:51:47)
Ty Angrešte, co myslíš, že je rizikový, když griluju kuře - mám na přinesení vlastní talířek a na obracení vlastní kleště. Teplotu propečení kontroluju teploměrem na 72 a nechám 5 minut odležet.
 angrešt 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:56:44)
luthienko, na salmonelu je vnitřní teplota 72 málo.

jinak dodržení samostatného talířku a samostatných kleští, kterými se pak nesundavá dopečené maso, je ok, ale já to prostě nejsem u nás schopna uhlídat, občas na grilu pootočí něco někdo jiný.. tak to nedělám :)
 luthienka 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:58:17)
Mě na některémškolení říkali, že s tím odležením teplota stoupne na (asi ) 80... Jak bys to dělala ty?
 Marika Letní 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:00:22)
80 stupňů ale dlouhotrvající. To bych neriskovala. Za bezpečné považuju až nad 100.
 luthienka 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:03:10)
Na 100 je to sušenka :-)
 angrešt 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:06:40)
jj, 100 už by bylo moc :) Pro kuře by určitě vnitřní teplota neměla být pod nějakých 77 - 78 stupňů, doppručuje se raději těch 80, a to v plném objemu, což u sondy není zajištěné a u nepředpověditelného docházení už vůbec ne.
 Marika Letní 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:06:48)
Lepší sušenka, než salmonelóza. ~;) Viděla jsem co umí. A to jsem to nepoznala na vlastní... střeva. A stačilo.

Já tedy grilování neoblibuju všeobecně. ~d~
 angrešt 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:01:05)
o 8 stupňů prakticky jistě nestoupne. Při docházení masa stoupne obvykle o 3 - 5 stupňů, záleží na prostředí, u grilování na počasí. Kuřecí by se mělo propékat na těch 80 st. rovnou. resp. nejlepší je kuřecí negrilovat :)
 Rodinová 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:54:45)
Jo a prsa pry budou privezeny zmrazeny, takze salmonelu eliminuju...at uz si o ty cely akci myslim, co chci, slibila jsem je hodit na gril~d~
 angrešt 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:57:38)
salmonele zmrazení nevadí, to je pro ni zimní lyžařský zájezd ~t~

 Rodinová 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:59:50)
Jezis fakt~e~? To jsem nevedela...
Pri mych moznostech na chalupe je teda asi upecu v troube a pak opecu na grilu.
Nebo az prijedou, zabouchnu dvere a utecu do lesu~t~
 angrešt 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:02:37)
Rodinova, no, to mi přijde v dané situaci asi nejlepší :D Upéct je pomalu a přiklopená, aby to bylo skoro konfitování, a pak ogrilovat pro křupavou kůžičku. A na to prudký ogrilování bych tu kůžičku potřela medem smíchaným s pomerančovou šťávou :)
 Rodinová 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:08:50)
To vypada rozumne, neceho jsem se dobrala, slava, dekuju~:-D
Jestli me vlastnik prsu neodstavi...
 angrešt 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:09:40)
jeslti nemá dva metry a dvojče... ~t~
 Rodinová 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 21:12:41)
~t~ Ne, pouhych cca 165, mensi nez ja, asi ho o nutnosti konfitovat presvedcim.
 Marika Letní 


Re: Kachní prsa na grilu 

(30.9.2020 20:59:08)
Zmrazení ti nepomůže.
 vlad. 


Re: Kachní prsa na grilu 

(1.10.2020 9:43:57)
Chutna v marinada ze sojovky Kikkoman Yakitori, je nasladla husta, osolit, trosku chili, mivaji v Bille

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.