Rodinová |
|
(30.9.2020 15:22:04) Planuji na venkovnim grilu na drevene uhli nebo brikety nebo co to je
Nejake zkusenosti prosim, s marinadou, prilohou, doba grilovani ...
Zatim jsem je delala jen na panvi.
Dekuji.
|
angrešt |
|
(30.9.2020 20:44:47) nevím, protože kachní maso, podobně jako kuřecí, nikdy negriluju. Ve skrumáži u grilování nejsem schopna dodržet pořádně zacházení s masem tak, aby se nějak nepotkalo syrový a hotový, takže ta nejrizikovější z hlediska campylobacteru a salmonely negriluju.
Toto byla odpověď z lítosti
Jinak bych asi klasicky nařezala kůži do mřížky a grilovala nejdřív kůží dolů, tak 5 - 7 minut, pak otočila a dodělala je tak 10 minut, asi.
|
Rodinová |
|
(30.9.2020 20:47:46) No nazdar, presne tak jsem si tu pomoc predstavovala, diky angreste
|
angrešt |
|
(30.9.2020 20:49:59) Dobře, projevím ještě víc soucitu kdyby mě někdy napadlo dávat kachnu na gril, tak bych ta prsa předem udělala konfitovaná a pak bych je pouze velice prudce do křupava opekla a prohřála na tom grilu
|
|
|
luthienka |
|
(30.9.2020 20:51:47) Ty Angrešte, co myslíš, že je rizikový, když griluju kuře - mám na přinesení vlastní talířek a na obracení vlastní kleště. Teplotu propečení kontroluju teploměrem na 72 a nechám 5 minut odležet.
|
angrešt |
|
(30.9.2020 20:56:44) luthienko, na salmonelu je vnitřní teplota 72 málo.
jinak dodržení samostatného talířku a samostatných kleští, kterými se pak nesundavá dopečené maso, je ok, ale já to prostě nejsem u nás schopna uhlídat, občas na grilu pootočí něco někdo jiný.. tak to nedělám :)
|
luthienka |
|
(30.9.2020 20:58:17) Mě na některémškolení říkali, že s tím odležením teplota stoupne na (asi ) 80... Jak bys to dělala ty?
|
Marika Letní |
|
(30.9.2020 21:00:22) 80 stupňů ale dlouhotrvající. To bych neriskovala. Za bezpečné považuju až nad 100.
|
luthienka |
|
(30.9.2020 21:03:10) Na 100 je to sušenka
|
angrešt |
|
(30.9.2020 21:06:40) jj, 100 už by bylo moc :) Pro kuře by určitě vnitřní teplota neměla být pod nějakých 77 - 78 stupňů, doppručuje se raději těch 80, a to v plném objemu, což u sondy není zajištěné a u nepředpověditelného docházení už vůbec ne.
|
|
Marika Letní |
|
(30.9.2020 21:06:48) Lepší sušenka, než salmonelóza. Viděla jsem co umí. A to jsem to nepoznala na vlastní... střeva. A stačilo.
Já tedy grilování neoblibuju všeobecně.
|
|
|
|
angrešt |
|
(30.9.2020 21:01:05) o 8 stupňů prakticky jistě nestoupne. Při docházení masa stoupne obvykle o 3 - 5 stupňů, záleží na prostředí, u grilování na počasí. Kuřecí by se mělo propékat na těch 80 st. rovnou. resp. nejlepší je kuřecí negrilovat :)
|
|
|
|
|
Rodinová |
|
(30.9.2020 20:54:45) Jo a prsa pry budou privezeny zmrazeny, takze salmonelu eliminuju...at uz si o ty cely akci myslim, co chci, slibila jsem je hodit na gril
|
angrešt |
|
(30.9.2020 20:57:38) salmonele zmrazení nevadí, to je pro ni zimní lyžařský zájezd
|
Rodinová |
|
(30.9.2020 20:59:50) Jezis fakt? To jsem nevedela... Pri mych moznostech na chalupe je teda asi upecu v troube a pak opecu na grilu. Nebo az prijedou, zabouchnu dvere a utecu do lesu
|
angrešt |
|
(30.9.2020 21:02:37) Rodinova, no, to mi přijde v dané situaci asi nejlepší :D Upéct je pomalu a přiklopená, aby to bylo skoro konfitování, a pak ogrilovat pro křupavou kůžičku. A na to prudký ogrilování bych tu kůžičku potřela medem smíchaným s pomerančovou šťávou :)
|
Rodinová |
|
(30.9.2020 21:08:50) To vypada rozumne, neceho jsem se dobrala, slava, dekuju Jestli me vlastnik prsu neodstavi...
|
angrešt |
|
(30.9.2020 21:09:40) jeslti nemá dva metry a dvojče...
|
Rodinová |
|
(30.9.2020 21:12:41) Ne, pouhych cca 165, mensi nez ja, asi ho o nutnosti konfitovat presvedcim.
|
|
|
|
|
|
|
Marika Letní |
|
(30.9.2020 20:59:08) Zmrazení ti nepomůže.
|
|
|
|
vlad. |
|
(1.10.2020 9:43:57) Chutna v marinada ze sojovky Kikkoman Yakitori, je nasladla husta, osolit, trosku chili, mivaji v Bille
|
|
|