holkamodroočka |
|
(6.11.2020 8:37:35) Někde jsem četla, že se dá vanilkový lusk naložit do vodky. Nemáte někdo osvědčený postup? Předpokládám, že se lusk rozkrojí, vydlabe, lusk se nakrájí na menší kousky a nechá se macerovat? Děkuji.
|
Žžena |
|
(6.11.2020 9:06:40) Ano, vanilkové lusky do vodky. Jeden je málo. Já jsem dala myslím 6 lusků do 0,5 litru vodky. Můžeš lusk rotkrojit podélně, nakrájet na 2 cm kousky... jde o to, aby byl co největší povrch ve styku s alkoholem. A čím dýl,tím líp. Takže jestli to plánuješ na vánoční dárek, je nejvyšší čas.
|
holkamodroočka |
|
(6.11.2020 9:48:57) Díky moc, večer se do toho pustím.
|
|
magrata1 |
|
(6.11.2020 10:02:51) 6ženo, ty to po čase cedíš nebo tam lusky necháš až do vypotřebování tekutiny?
|
Půlka psa |
|
(6.11.2020 12:37:37) Ideální je vypotřebovávat a dolívat. Ještě lepší je to teda do rumu a ne do vodky.
|
holkamodroočka |
|
(6.11.2020 13:57:02) Do bílého?
|
Ráchel, 3 děti |
|
(7.11.2020 22:25:36) jo, já dávám do bílého rumu když dopotřebuju, doleju rum, přidám lusky extrakt je dobrý tak po dvou, třech měsících ovšem vanilka je teď šíleně drahá
|
|
|
|
|
|
Pole levandulové |
|
(6.11.2020 9:54:12) Doporučuji dělat toho víc, chvíli to trvá https://aromarecepty.cz/domaci-vanilkovy-extrakt/ Nebo je snadnější si vyrobit vanilkový cukr, kdy se ve food procesoru pomele cukr s vanilkovým luskem /celým/ https://kitchenette.cz/clanek/129-vanilkovy-cukr
|
|
|