| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hovězí kýta

 Celkem 12 názorů.
 Pruhovaná 


Téma: Hovězí kýta 

(15.11.2020 14:30:20)
Manže koupil kus velmi libové hovězí kýty, líbilo se mu, jak vypadá. Nemám ten druh masa ráda, vžycky mi z toho vyšlo cosi suchého nešťavnatého, sice s dobrou omáčkou, ale maso na prd, i když jsem ho dusila prošpikované dlouho na nízkou teplotu. Vlastně z jakéhokoliv jiného kusu hovězího umím uvařit dobře, tohle mi ale nejde.
Nemáte nějaký recept, radu, co s tím? Co dobrého děláte z libové hovězí kýty?
 Filip Tesař 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 14:58:15)
A vařený hovězí rádi nemáte?
Uvař a pak ho dej dodusit do omáčky.
 libik 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 15:22:17)
Mělo by fungovat zatáhnout ze všech stran a nechat dopéct na málo. Já na to nemám většinou čas, takže pěkné hovězí dělám podle Betty McDonald a to plátek z každé strany pár minut.
 vlad. 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 15:36:35)
U hovězího se mi osvědčilo pomalé pečení. Teď mám nový litinový hrnec, krásně vede teplo,jsem nadšená. Nechala bych zatáhnout ze všech stran, přidala oblíbené ingredience, podlila a nechala 4 hodky přikryté péct na cca 150C.
 adala3 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 15:46:03)
A co obrácený řízek? Osolené plátky masa obalit ve strouhance (strouhanku do masa hodně "zatlouct", pak obalit ve vajíčku a osmažit.
Osmažené plátky masa do pekáče, podle chuti pokrýt nakrájenou cibulí / naloženou zeleninou typu Jihlavanka / ničím. Nakonec zalít vývarem v troubě podusit do měkka.
Samozřejmě je možné si hrát se základním dochucením před obalením ve strouhance pomocí koření, hořčice a pod.
 Pruhovaná 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 16:23:52)
Díky všem. Maso je úplně dočista libové, žádné mramorování... zkusím ještě jednou to dlouhé dušení.
 Filip Tesař 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 17:04:59)
Na pomalý dušení doporučuju přidat k masu dusit hodně zeleniny. Pomůže to, aby zůstalo šťavnatý.
 Pruhovaná 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 18:57:13)
~R^
 Rodinová 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 17:06:15)
Nakrajet na prouzky, okorenit a ususit na jerky.

Pak mi rict, jak to dopadlo, furt to chci zkusit a jeste jsem se k tomu nedostala ~:-D
 Pruhovaná 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 18:59:06)
Jsem teď objednala Kaštánkovo sušený maso... Asi bych to lepší neměla 🙂
 Koníček mořský 


Re: Hovězí kýta 

(15.11.2020 17:45:28)
Hovězí kýtu kupuju na svíčkovou nebo na ptáčky. V obou jídlech je špek a nikdy suchá nebyla. Všechno dělat pomalu, v tekutině a na malou teplotu. Nebo nakrájet na kousky a upéct se zeleninou a vínem po burgundsku. Nebo rozklepat a udělat nějakou hovězí roládu s dobrou náplní (upéct či udusit).
 neznámá 


Re: Hovězí kýta 

(16.11.2020 16:57:04)
Prošpikovat a nějakou omáčku.
Nebo péct na víně či nějaké sladkokyselé omáčce.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.