| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Grilovaná-pečená kachní prsa

 Celkem 17 názorů.
 Sam01 


Téma: Grilovaná-pečená kachní prsa 

(29.12.2020 19:18:47)
Chtela bych na novorocni obed krome stejku udelat i kachni prsicka . Jak to mam holky udelat, abych ty prsicka mela mekke? Casto pecu kachnu, ale ta se mi konfituje pomalu hodiny. Kdyz to dam na panev ma to byt jako minutka rychle. Muzete mi nektera poradit, jak na to, aby se zadarilo. Predem dekuji
 Rodinová 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 19:22:34)
SAm, neco podobneho jsem u resila nedavno (i konzultovala s angrestem).
Kachni prsa jedine pecena, na malo, ale tak hodinu a pul, nariznout kuzi, nejdriv kuzi dolu, pusti tuk, pak otocit, pripadne na zaver dogrilovat seshora.
Uprimne receno, nic jinyho se mi neosvedcilo, delam je casto z chlazeneho masa, muz je m rad.
 vlad. 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 20:26:48)
přesně tak jak píše Rodinová ~R^ to je na jistotu
 Sam01 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 21:00:00)
Rodinova, a jak to delaji ty sefkuchari, ze to maji jako minutku? Nejak to jit musi.😂. Prosim te muzes mi tedy krok za krokem popsat, jak na to? Mam ty prsa tedy na hodinu a pul soupnout pect do trouby. Pak vytahnout, nariznout kuzi a soupnout na panev? Nebo to chapu blbe? Cim to korenis?
 Rodinová 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(31.12.2020 20:28:29)
Sam, jeste chces instrukce krok za krokem😂?
Nariznout kuzi syrovym, pak kuzi dolu do pekacku, za pul hodky nebo vic otocit a za dalsi hodku cca max pustit na chvili gril.
 Stáňa * 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 19:29:19)
Mně se to jako minutka nikdy nepodařilo ~f~
 Rodinová 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 19:32:40)
Stano, mne taky ne a angest mi to navic rozmlouvala ~:-D
Pecu.
 Stáňa * 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 19:36:26)
Příště vyzkouším ~:-D
 Pruhovaná 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(30.12.2020 1:13:43)
Mně kupodivu ano.
 Senedra 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 19:33:56)
Sam, budu za rýpala - na Nový rok by se nemělo vařit nic z ptáků, aby vám neuletělo štěstí ~t~
 Monika 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 19:35:50)
Zrovna jsem to chtěla napsat ~;) Je třeba jíst čočku (čím víc čočky, tím víc peněz) a nic, co má křídla ...
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 19:39:14)
No jo vlastně a já k tý čočce koupila uzenou krůtí rolku.
No nic, schovám jí a budou buřty a volský oko.
 Sam01 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 20:57:09)
😂😂😂 Sendero, ja vim, ale leta to mame pojistene uz od snidane. Manzel pravidelne 1 ledna snida kaviar a sampanske, aby ty penize pojistil. 😂
 kysnutá knedla 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 21:45:58)
Holky, tak som asi tak posledná (ok, tak možno predposledná) kto by mohol rozdávať rady ohľadne pečenia masa, ale kačacie prsia robím celkom bežne a to práve z dovodu, že je to jedna z mála istot. Že za minimum námahy vrcholne uspokojím strávnikov.
Neviem si predstaviť dusiť ich hodinu či kolko som to tam čítala. Opečiem minútkovo, potom priklopím a s pánvičkou dám dorazit do trúby na cca 10 (15?) minút. Ja to nejem, takže chuť neposúdim, ale vidím, s akou ľahkosťou to chlapi krájajú (a zároveň ospevujú "jak je to masíčko měkoučký... a šťavnatoučký...") ~d~
 La Pepa 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 22:55:29)
Dělám to úplně stejně. Zprudka, napřed kůží dolů a pak do trouby. Často to předám na alobal a v pánvi zatím připravím omáčku, třeba s brusinkama, nebo z povidel, nebo naloženého pepře
 kysnutá knedla 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(29.12.2020 23:03:12)
La Pepa, presne tak - ak to nejde do trouby s pánvičkou, tak pod alobalom, a z výpeku zatiaľ vznikne niečo omáčkové.
Úprimne - priznám sa, že som až do dneška netušila, že kačacie prsia možu byť nejakou vedou. Ja som odjakživa žila v tom, že to je druh masa, ktorý nejde pokaziť, lebo je tučné, navyše ak ho pečiem s kožou, tak nie je šanca to vysušiť.
 Pruhovaná 


Re: Grilovana- pecena kachni prsa 

(30.12.2020 1:12:51)
Kůži nakrájet na mřížku, prso z obou stran posolit opepřit, restovat na rozpálené těžké nejlépe železné pánvi, bez tuku, nejprve kůží dospod, cca 5 minut, otočit až se maso samo pustí pánve, dodělat jen zlehka, nesmí být přepečené. Do výpeku zašlehat kostičku studeného syrového másla, možná přisolit, už se to nevaří.
Maso musí deset minut pod alobalem počkat, ani to nemusí být v troubě.
Ale na Nový rok se nemá jíst drůbež ani ryby, aby štěstí neuletělo nebo neuplavalo.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.