| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pečené kuře

 Celkem 66 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Pečené kuře 

(1.2.2021 16:41:36)
Máte nějaký svůj oblíbený recept? Hlavně jednoduchý s minimem surovin? Já peču kuře jen s máslem, solí a kmínem, ale nikdy není tak dobrý jako babičky, přitom ta ho dělala stejně, nic navíc tam nedávala. Nevím, v čem byla ta její finta propečeného kuřátka s výborným máslovým sůskem a křupavou kůžičkou. A pak mi chutnalo kuře ve škole, tam ho něčím při dopečení potírali, řekla bych, že tam mohla být červená paprika a česnek nebo gril. koření. Jednou jsem se tehdy na to ptala kuchařek a jen mi právě řekly, že ho potírají před dopečením.... Bylo jako grilovný.
A ještě dotaz - pečete někdo kuře už porcované nebo vždy pouze vcelku?
 Silvie+dva kluci 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 16:54:05)
Máme rádi dva druhy, klasické pečené jen sůl a koření pečené kure, před doplněním polevam vypekem, šťáva je silná a chutná. Někdy dělám kure na soli, položím kure na kilo soli, osolim a upecu. Tam není šťáva, dělám s bramborovou kaší a dáváme si k tomu kompot, je sušší, ale klukům chutná
 La Pepa 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 16:59:42)
Nejlepší je kuře z remosky, na chalupě, k němu dát cca půl cibule a stroužek česneku, jinak jen sůl, trochu podlít a nešetřit máslem.
Tedy většinou jsme pekli hlavně stehna. Součástí chutoveho zážitku bylo, že děti mohly po obědě odnést kosti psovi k sousedům. Nezapomněly na to ani po letech.
 Pole levandulové 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:11:54)
LaPepo, moc se přimlouvám, těm psům dejte cokoli jiného, pečené kuřecí kosti jsou pro psy naprosto nevhodné a ohrožují je na životě.
 La Pepa 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:14:37)
Chalupu už nemáme, nicméně jednalo se o vesnické vorisky, dávali jsme jim to po domluvě s majitelem. Myslím, že v tomto případě vrcholem péče o psa bylo, že nebyl na řetězu u boudy.
 Analfabeta 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 12:21:47)
Pole, další pověra. NIKDY, opakuji že fakt NIKDY psům po pečených drůbežích kostech nic nebylo. A že nám jich domem prošlo neurekom. I vetka tvrdí, že psi kosti dostávat musejí, pokud je chce chovatel udržet zdravé a v kondici. Dtto mléko, to prý kočkám a psům nikdy. Zeptáš se několika vetů a dozvíš se, že některé zvíře mléko v pohodě stráví, jiné má problémy. Takže radí vyzkoušet a držet se toho.
 Koníček mořský 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 12:33:42)
Podle mě se ani kosti nedají úplně paušalizovat. Záleží na velikosti psa a množství zkonzumovaných kostí. Taky psům dávám kosti z kuřete, ale jenom v malém množství - syrové, vařené i pečené. Malému psovi by asi všechny kosti z kuřete najednou dobře neudělaly. Pečené kosti jsou takové ostřejší, tvrdší. Pokud se množství kostí přežene, psovi je nedobře, špatně se mu kaká. Takže kosti s rozvahou. Ty dlouhé stehenní raději vůbec - štěpí se.
Mléko taky psovi i kočce občas dávám. Taky jogurt, tvaroh, šlehačku. Kočka nechce mléko z obchodu, jenom přímo od krav, vše musí být tučné, neošizené. Pes moc nechce jogurt. Na mléčné výrobky jsou zvyklí od malička. Jako my.
 neznámá 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:02:17)
Myslím, že tvoje babička nepekla dnešní kuře vykrmené granulema za šest týdnů, to bude ten rozdíl.~d~

Já mám nejradší kuře pečené na kyselém zelí.
 Černá kronika 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:07:32)
To je možný. Vidíš a tohle mě vůbec nenapadlo. Dřív bylo kuře pěkně žlutý, dneska jsou skoro bílý a takový ne přirozeně naducaný.
 neznámá 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:11:31)
Kuřata jsou i žlutý, granulema obarvený.
Čekám, jestli budou mít kuřata i jiné barvičky.~:-D
Ale ta namodrale bílá je fakt nehezká, se nedivím, že lidi radši sáhnou po žlutém kuřeti.
 Fern 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 19:29:42)
Jo, po "zlatem" od babise
 Fern 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 19:31:45)
Kroniko,zas takove brutalni tema vecer! Uz vimco spacham zitra k obedu: uvarim si stehynko-bude tedy i dobra polivcicka a k nemu pekne hranolky s tatarkou,mnam!
 Len 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:04:30)
Ja kure nerada, ale deti nejradeji pomalene na zelenine, ktere na zaver strcim do trouby na kurcicku. Je hodne stavnate. Pod kuzi strkam maslo. Kuzi jen solim, deti nechteji koreni.
 Černá kronika 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:06:35)
Kuře jsem v pomaláči dělala jen jednou. Nechutnalo mi. Ale je fakt, že jsem ho nedala zapéct, nemám mísu přímo do trouby a nechtělo se mi maso přendavat.
 Senedra 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:15:19)
Sůl, pepř, kmín, česnek, máslo. Když je, tak kousky anglické slaniny. Podlévám silným vývarem. Někdy přidám i jedno, dvě jablka ( na půlku nebo na čtvrtky). Ke konci trochu jednou až dvakrát posypu grilovacím kořením. Většinou ho peču i s nádivkou. A spíš peču celé nebo jen paličky nebo křidélka.
 Natascha 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:16:27)
S nádivkou, která se dá vedle. Neznám nic lepšího.
 jů 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 2:01:27)
Natascho, prosím jak děláš nádivku? Děkuji :-)

Co se týče pečení, tak já jen sůl, kmín a máslo. Peču dvě půlky, kůží nahoru.
Nepředstavitelné pro mě je upéct kuře za 40 minut, jak tady někdo píše.
Jsem zastáncem pomalého pečení a to jakéhokoliv masa.
Když mi někdo řekne, že upeče krocana za 2 hodiny, tak to se mu rovnou vysměju ~t~
 Natascha 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 9:27:33)
Jů, úplně jednoduše! Jenom namočím rohlíky (můžou být i bílý toasty) do smetany, přidám 1 vejce, sůl, muškátový květ. Chuť to má díky výpeku z kuřete s másílkem a kořením, mňam! ~:-D
 Koníček mořský 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 10:00:02)
Mně nejvíc a jenom chutná nádivka s játry. Takže žemle, vejce, sůl, trochu pepře, trošku krupičky na spojení. A hlavně: pokrájená kuřecí játra a petrželka. Plus nasákne výpek z kuřete, je výborná i studená. Když už jí dělám, tak jí udělám hodně.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 10:21:41)
A s mandlema.
 jů 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(3.2.2021 2:25:23)
Natascho, díky moc! ~;)
 Analfabeta 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 14:00:40)
Nebo rohlíky, pokrájené droby (ne teda žaludek, ten do polévky), koření stylem co mi padne pod ruku, všeho přiměřeně přiměřeně, trochu smetany nebo vajíčko (klidně i víc). Dám do kuřete, zbytek vedle a přikreju alobalem. Vynikající to je, když se do toho přidá menší kyselé jablko, ale toho musí být dost málo, jinak to chuť jablek zničí. Ono to nasákne výpek a je to tak lahodné a šťavnaté, že se to dá jíst i samotné. My kdysi dosáhli dokonalosti, když jsme pekli kuře s nádivkou v poměru 1:1, všichni chtěli jíst hlavně tu nádivku, kuře tam bylo jaxi navíc ~:-D
 Kaipa 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:21:45)
Kroniko, nepekla ho babička v obyčejných kamnech na dřevo? Nikdy jsem nejedla lepší kuře než práv z těchto kamen.
 angrešt 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:28:54)
na dobrý kuře je fajn mít dobrý kuře. Někdy dostaneme domácí. Když kupujeme online, kupujeme na klasický pečený kuře francouzská kuřata. Ne, že by se česká nedala sehnat dobrá, ale prostě francouzské jsme ještě nikdy neměli nedobré, zatímco české už bohužel víckrát, a okdyž to kupujeme v "online pytli", tak radši berem jistotu.

pak co se týká přípravy - já nepeču vcelku, protože máme všichni rádi opečenou kůžičku a té se prostě u celého kuřete kus nutně utopí dole a to je škoda ~t~ takže já krájím na porce, manžel, když peče kuře, ho podélně rozpůlí a peče ty půlky kůží nahoru. Pokud se peče celé, tak ho to chce svázat, aby bylo kompaktní a nevysoušely se mu některé části.

Nebát se soli. Je potřeba ho dost osolit.
Pak rozpustím máslo a celý povrch potřu máslem. Zbytek másla vyliju pod kuře.

Lepší pečené kuře je takové, ke kterému může sálat teplo trouby ze všech stran a není odstíněné boky pekáče. Takže bd péci na stojánku na kuře (příslušenství trouby), nebo ho položit na mřížku a pod něj dát pekáč na zachycení šťávy (do toho lze dát brambory, aby to do nich kapalo). Nebo, pokud chceš mít klasický výpek, tak péci na něčem co nejplacatějším.
A to něco co nejplacatější by mělo být z materiálu, který kumuluje teplo. Tj. lepší keramika než plech.

Lepší chuti pečeného kuřete dosáhneš v plynové troubě než v elektrické. Což může být kouzlo babiččina kuřete.
V elektrické je lepší nepéci příliš zvolna. Francouzi pečou na 230, na to já nemám koule, dávám jen 200, ale záleží i na troubě. Všší teplota víc simuluje tu plynovou troubu. Já peču zpočátku třeba 20 min zakryté, než se tak celkově prohřeje a začne se mu tavit podkožní tuk. Potom už odkryté. A pravidelně přelévám výpekem. Je dobré neuspěchat případné podlití vodou. Když kuře přeléváš, pouští samo víc tekutiny, jak ten horký výpek zas nataví ten podkožní tuk. Pokud chceš výpeku víc, tak až na konci pečení "déglacer" - prostě trchou horkého vývaru nebo vody podlít, necht pár minut propojit s výpekem a pak kuře vyndat.
Vyndané nechat aspoň 10 min odstát, aby se tekutina distribuovala rovnoměrně v mae a nemělo pocitově suché kousky.
A do výpeku zašlehat kousky studeného másla a tím přelít na talíři.
 angrešt 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:34:08)
Jitys, na Rohlíku.
Jinak ho mají normálně v kamenném GLobusu a i jinde občas, třeba v Bille, ale když vidím, co kupuju, tka to francouzské neberu tak často, protože si můžu stav prohlídnout. Takže o těch kamenných prodejnách tolik přehled nemám
 77kraska 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:32:23)
angrest diky kopiruji si
 Černá kronika 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:40:16)
Díky. Babička opravdu měla plynovou troubu a já mám elektrickou. I to na první pohled jednoduché kuře je umění správně upéct.
 Dana 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 9:40:19)
Ano, Kroniko, plynová trouba peče lépe, než elektrická. A úplně nejlépe peče pec či sporák na dřevo a uhlí.
 Analfabeta 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 14:04:06)
Asi jak která. My měli plynovou a s radostí jsme přešli na elektrickou. Na plynu se neupekly buchty, bábovka. Možná tak maso. Navíc měla dost velkou spotřebu plynu, a když kupuješ bombu, je to dost podstatná věc.
 magrata1 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:37:22)
Peču porcované, míchám si koření. Dávám česnek, papriku (když mám, tak uzenou), sušený zázvor, trochu pepře, sušenou šalvěj, někdy rozmarýn nebo tymián, smíchám to s rozpuštěným máslem (nebo kachním sádlem, když ho mám, to je lepší). Pořádně tím ze všech stran potřu osolené kuře, púodliju trochou vody. Někdy peču jen s plátky slaniny, posypu kmínem, osolím.
 Monika 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 17:57:03)
Pečené kuře mám ráda já a děti, manžel u toho frfňá, že se mu zdá nedopečené a chytne salmonelu (nikdy není nedopečené, ale on by si představoval, že maso ze stehna bude křupat) a nebo že dnešní kuřata jsou hnusná. Asi jsou, ale nám s dětmi to tedy chutná i tak. Peču buď rozpůlené a nebo třeba koupím jen stehna (podle toho, jaké části kuřete zrovna mají děti raději, průběžně se to mění). Mně stačí i jenom se solí a kmínem, ale ještě lepší se mi zdá se směsí koření "pečené kuře" od Vitany, hlavně když ji mají v provedení bez soli (bývá k dostání jen někdy) - to pak můžu přiměřeně osolit podle vlastní představy a k tomu dát hodně toho koření (bez rizika, že kuře přesolím).
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 18:07:02)
Většinou peču stehna, ale dokonale to taky neumím.
 Stáňa * 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 18:42:53)
Peču jen kuřata z domácího chovu, naštěstí asi 20 km od nás jedna farma je. Pěstují obilí, ze kterého dělají šrot, a je jistota, že nejsou krmené granulemi.

Peču někdy v celku, někdy jen stehna. Jen solím a posypu kmínem. Většinou jsou ta kuřata docela tučná, takže se vypeče hodně tuku. Kuře mívá 3,5 - 4 kg.

U nás mám pečené kuře ráda hlavně já, hlavně křupavou kůžičku. Ostatní si pak raději dají rizoto ~d~
 Maci1 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 20:26:59)
Čtyřkilové kuře ~e~? To asi těžko, už dvoukilové je velké.
Já peču kuře (z farmy, ne z velkochovu) naporcované, osolené, obylinkované (oregano, tymián, rozmarýn), potřené trochou másla a osolené, v horkovzdušné troubě na mřížce, pod kterou je plech na zachycení vypečené šťávy. Teplota cca 200 °C, trvá to asi 40 minut.
Zejména pro naše děti je to asi úplně nejoblíbenější jídlo.
 Stáňa * 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 20:41:40)
Opravdu tolik mají. Krmí je šrotem, obilím atd.
Doma si ze mě dělají taky srandu, jestli jsou opravdu bio ~t~

Jsou teda dost tučná, ale využiju i tuk.
 neznámá 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 21:08:13)
Moji brojleři mají také 3,5-4g.
A jsou dokonale bio, bez svícení navíc, bez granulek, na trávě, krmím nejdříve směsným šrotem, pak hlavně pšenicí a kukuřicí.~:-D
 Rodinová 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 9:33:20)
Hele neznama, a kde jsou tvoji brojleri k mani ~:-D?
 Stáňa * 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 9:45:40)
Já taková kupuju v Podkrkonoší, ale to je pro tebe asi z ruky. 😔
 Rodinová 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 10:19:41)
Stano, ne uplne ... a kde, prosim?
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 10:23:26)
off topic
rodinová, že tě tu vidím, dneska jsem si na tebe vzpomněla, když jsem si kupovala snídani a přidala i mrkvičku - no... nechala jsem si ji nakonec na odpoledne - ke kávičce nějak nic moc ~t~
 Rodinová 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 10:25:10)
~t~ Rose... nejsi sama, kdo se podivuje ranni kave s mrkvi.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 10:28:16)
rodinová, já si teda v první chvíli i myslela, jestli to není nějaká šifra pro cigáro - tomu bych i jako skoro nekuřák rozuměla víc ~t~
 neznámá 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 13:18:44)
K mání jsou v našem mrazáku.~:-D
Musím ty potvory alespoň půlit jinak zaberou hodně místa a už se k nim nic nevejde, jsou to ptáci neskladní.
Brojlery neprodávám, ani si je nelíhnu, kupuji třídenní kuřátka v drůbežárně a vypiplám si je. Nejdříve mě to baví, kuřátka jsou radost a pak zas ty obludy už vidím v troubě a vlastně mám také radost.~:-D
 Pruhovaná 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 18:47:57)
Počítám, že to bude kuřetem. Kupuju na SCUKu farmářská a jsou dobrá. Peču na mělkém širokém plechu jen stehna, hodně másla, dost soli, podlít, průběžně přelévat výpekem. A spolu s tím peču velikou šišku nádivky, kterou nám poslední dobou raděj než to kuře.
 daba+holčička 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 19:05:52)
tak já zkoušela to kuře naložit den předem do nálevu voda, cukr, sůl. A bylo šťavnatý, i prsa. A kyře s nádivkou je taky fajn, taková chuť dětství, máma kuře jinak nedělala, abysme se z něj najedli všichni
 A. Andrs 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 19:18:08)
potrit medem?
tchane ho delala na pomerancich myslim s tim medem a bylo to vytecne
 Analfabeta 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 14:09:06)
S medem je vynikající i pečený bůček. Musí to být něco tučnějšího, možná ne kuře, ale třeba kachna. Ten med na mase zkaramelizuje, spojí se to a je to fakt lahůdka.
 neznámá 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 14:11:13)
A pod bůček je výborná hruška.
Přišla jsem na to, že hrušky pod maso jsou chutnější než jablka, takže kachny, husy, bůčky a vůbec všechna tučná masa peču na hruškách.
Hlavně máme hrušek hodně a nikdo je nejí, takto se částečně zužitkují.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(2.2.2021 14:12:43)
Taky mi pod maso víc chutná hruška, není kyselá.
 Fern 


Re: Nejlepší pečené kuře 

(1.2.2021 19:26:55)
Ja uz cele kure nekupuju,jen zadni 1/4 nebo stehna,prsa nemame radi pecena,jsou sucha.
Pecu v el. troube,nekdy jen na masle a voda,nekdy hera s olejem+voda + kdyz pecu kure,tak s nadivkou,kterou zboznuje MM.

Obcas kure griluju v MT.

Vzpominamm si ale,ze kdysi jsem ochutnala pec.kure z remosky a ze bylo primo famozni.

Schvalne ale kurata moc casto nejime,zrovna tak kureci prsa,protoze je krmi desnyma srackama,coz se ti pak dostane taky do tela,a to nechces preci.
 Okolík 


Re: Pečené kuře 

(1.2.2021 20:02:54)
Prekvapilo mě, kolik z vás péče kuře s máslem. To jsem jedla asi 2x a pokaždé to bylo strašne mastné a těžké. Připadá mi, že kuře má samo o sobě tolik tuku ....
Jinak nám nejvíc chutná buď pečené jen osolené, nebo stehna pečená s hodně cibulí a nebo pečené s mrkví a bramborami.
Dušená či grilovaná mám ráda jen kuřecí prsa.
Mňam.
 holkamodroočka 


Re: Pečené kuře 

(1.2.2021 20:08:15)
Taky peču bez másla. S máslem je to moc tučné. A jen se solí, vynikne jeho přirozené chuť. Kamarádka dělá marinované v sójové omáčce, zázvoru a medu. a není to špatné.
 susu. 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 7:02:57)
No, to množství másla, které tam dávám já, rozhodně mastné kuře neudělá, ale o to lepší chuť má ta šťáva.~:-D
 byvala radka 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 12:32:31)
peču bez jakéhokoli tuku i maso vepřové, cibuli a maso naházím do remosky, okořením, osolím
nechám zapéct a pak podleju trochou vody, průběžně přilévám, ke konci dopékání polévám tím výpekem kůžičku (u kuřete)
je křupavá a maso výtečné
s tím máslem si to nedovedu představit, musí to být samý tuk
 Koníček mořský 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 12:36:17)
Já zase nic nepeču bez tuku. Tuk dávám úplně na vše, tuku není u nás nikdy dost. Máslo, sádlo na maso, máslo, olej na vše ostatní. Bez tuku mi vše přijde jalové a nedobré. Ale my tuky rádi. A jsme zdrávi. Navíc výživáři vzali tuky na milost, což jsme věděli naším selským rozumem již dávno.
 susu. 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 12:57:52)
proč by to mělo být samý tuk, však kilo tam toho tuku nenarveš.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 13:00:23)
radko, tak to někdy zkus a uvidíš ~:-D

když už peču kuře na másle, dávám tam cca 1/4 kostky (t.j.60-70 g) na celé kuře... není mastné, kůžička je výborná a kuře krásně voní ~;)
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 13:02:46)
Snad to taky zkusím, vždycky mi přišlo kuře mastný až moc.
 Půlka psa 


Re: Pečené kuře 

(1.2.2021 21:59:27)
Slanina, paprika (koření), sůl.

Tymián, česnek, citrón, sůl.
 Hanka 75 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 6:46:27)
Osvědčilo se mi kuře naslit (potřít solí zvenku i uvnit) a nechat při pokojové teplotě 2-3 hodiny (ale tady nevím, zda je to OK co se týká pomnožení bakterií), nebo prosolit i dříve a nechat v lednidi. Ale do trouby ho dát v pokojové teplotě - ne z chladničky.
Ta sůl se výborně dostane do masa a je to jenom tímto chutnější.
Dochutit pak můžeš máslem, kmínem česnekem a paprikou (to raději až ke konci, aby to nezhořklo)... to už je na tobě.
Jo a dostala jsem radu na pečení kachny od šéfkuchaře, co prý vařiil naši olypionikům... a jeho kachní stehýnka mi opravdu moc chutanala, možná by to šlo uplatit i u kuřete. Před dopečením sliješ vše co je v pekáčku a necháš tam kachní stehna bez ničeho a vrátíš do touby na 230-250 st. a dopečeš do výborné kůrčičky. Je to fakt výborné. Jen pár minut.
 Mosie 


Re: Pečené kuře 

(3.2.2021 10:36:46)
Tou solí ty bakterie zlikviduješ.
 susu. 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 7:07:23)
Abych pravdu řekla, jak kdy.
Vždy dávám cibuli a česnek.
Vždy dávám kousek másla na chuť.
Kmín já nedávám.
Ale přidávám koření a to takové, jaké mě zrovna zaujme po chuti. Někdy grilovací, někdy na americké brambory, někdy směs tandoori masala (povedlo se mi koupit) někdy staročeské bylinky,... Nejraději mám kuře "sluníčko" - posypu ho pepřem, paprikou a kari.
 Koníček mořský 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 7:41:43)
Úplný základ je, sehnat dobré kuře. Ze smradlavého vyhoněného rozplizlého kuřete dobré kuře prostě neupečeš. Já ho tedy taky někdy peču, ale když porovnám s kuřetem ze statku, chuť je hodně rozdílná.
Kuře v celku nepeču, ani kachnu, vždy rozporcuji. Nebo rovnou koupím jen kuřecí stehna, prsa mi přijdou svalovou konzistencí velmi nudná. Kůže musí být na vzduchu, aby se pěkně opekla. Všechno maso, které peču, vždy nasolím a nakořením už večer, aby se maso pěkně nasáklo. Na kuře dávám koření dle chuti a nálady - na kuře, gyros, na pizzu, kmín, papriku... Peču s máslem. Nebo i sádlem + kmín = ala kachna. Peču zakryté na 140, vyhoněné asi hodinu a půl, farmářské dvě a půl, závěrečnou půlhodinu odkryju a vypeču na max.teplotu.
 McGruber 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 9:35:38)
Ano ano, musí to být dobré kuře. Anebo kohout, ten chce čas, ale stojí to za to.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 9:30:23)
u nás je nejoblíbenější kuře (zadní čtvrtky) pečené s bůčkem ~:-D
a úplně nejraději uzená kuřecí stehna pečená na černém pivu s cibulí, to jí i můj muž, který jinak kuře vůbec nemusí ~:-D
 zerat 


Re: Pečené kuře 

(2.2.2021 10:44:46)
Poslední dobou kupuji pouze kukuřičné kuře a když to není, tak s rodokmenem - kukuřičné nám chutná víc.
Recept milujeme úplně běžný - sůl, pepř, kmín, hodně cibule, červená paprika, máslo. Peču někdy vcelku, někdy rozbourám.
Na Vánoce jsem dostala kuchařku od Vaňka, tak jsem zkoušela kuře obalené ve směsi koření s hořčičným semínkem, čtyřbarevným pepřem vcelku, feniklem... Nesmělo se během pečení polévat. Měla jsem strach, jaké bude a bylo vynikající.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.