| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí rohlíky

 Celkem 22 názorů.
 Lenka Pražanda 


Téma: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:36:51)
Máte vyzkoušený recept na domácí rohlíky které budou měkoučké a nadýchané? Jako ty kupované? Pekla jsem podle tohoto: 500g mouky,300ml mléka, 1 vejce, 2 lžíce másla (dala jsem olej na radu kamarádky), droždí, sůl, cukr. Těsto bylo hebké, dobře vykynulo, ale po upečení jsou rohlíky tuhé. Spíš jako bageta, kterou nejím. I když chuťově jsou výborné.
Pečením to není, kynuté těsto umím. Buchty a koláče tuhé nemám.
Pište svoje zkušenosti s domácím slaným pečivem. Děkuji.
 neznámá 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:44:15)
Místo másla dej sádlo a nech vytvarované rohlíky dlouho kynout, nechávám asi hodinku, alepoužívám méně droždí než je většinou běžné.
Zkus tyto http://www.pekarnomanie.cz/obycejne-ceske-klasicke-rohliky/
A nebo vyhledej slánek a zkus rohlíky ze slánku.

 neznámá 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:46:24)
A koukám, že používáš vejce, to vynechej.
Fakt jenom vodu, droždí a tuk.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:47:59)
Vejce ne, to tvrdne.
 Lenka Pražanda 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:55:22)
Mouka, voda, droždí je těsto na pizzu. Studená je fakt tuhá.
Ve všech receptech co jsem našla bylo vejce. Někde voda, někde mléko ~d~
 neznámá 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 14:05:21)
Pizzu dělám dvakrát do roka, myslím, že rozdíl bude v tuku.
Rohlíky obsahují více tuku.
Fakt zkus vynechat vejce a mlíko, těsto dlouho hnětat (hnětu v robotu asi 10minut), i tvarované rohlíky nech dlouho kynout a před pečením rohlíky potři vodou a zapař troubu.
Nebudou jako kupované, ale tuhé určitě nebudou.
 Bouřka 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:45:44)
Furt hledám, ale pár tipů: zcela určitě ne vejce a ne mléko, osvědčilo se mi smíchat hladkou s polohrubou, jako tuk sádlo, s olejem nemám zkušenost, nepoužívám ho při pečení. Nepodcenit druhé kynutí, jinak jsou hutný.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:47:06)
Moje bohaté zkušenosti s pečením říkaj, že to nejde. V pekárně do toho přidávaj nějakou zlepšující přísadu. Dá se sehnat, ale těžko. Pekla jsem hodně dobrý rohlíky, ale jako z obchodu nebyly.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:50:37)
Lactorex
 neznámá 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:53:05)
Já si myslím také, mám je dobré, ale nejsou jak z pekárny.
Ještě chci zkusit ke kvasnicím přidat trošku kypřícího prášku nebo jsem četla o použítí celaskonu do kynutých těst, měl by pomoci mouce k zadržení bublin a tím lepší struktuře.
 Pole levandulové 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 13:53:27)
Používám recept, který má na svých stránkách Cuketka, povedou se pokaždé a jsou dobré. Koukni
https://recepty.cuketka.cz/rohliky/
 Lenka Pražanda 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 14:04:05)
Díky. Tady je to skvěle vysvětlené. Mám špatně postup ~:-D Já jsem vykynuté těsto rovnou tvarovala a dala péct.
 adelaide k. 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 15:04:10)
Vejce tam nemá žádný význam, mléko taky ne. Ale můžeš ho dát. Pro vláčnost a zároveň křupavost nejlíp funguje sádlo. Ale takové jako z obchodu nikdy nebudou (ne že by nebyly dobré, chuťově super, ale taková ta vatová nadýchynost doma docílit nejde). Leda koupit průmyslovou směs :D
 TaJ 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 15:14:58)
Zrovna předevčírem jsem poprvé zkoušela domácí rohlíky...pekla jsem podle stránek Kuchařka pro dceru a byly výborné, je tam i podrobný postup, vejce ani cukr tam není... čerstvé byly nej, ale i druhý den všechny zbylé zmizely😊
 TaJ 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 15:19:11)
Vlastně špetka cukru jo, do kvásku, ale jinak jen mouka, olej, mléko a sůl...a droždí.
 Analfabeta 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 15:29:09)
Nedávej tam vejce, mléko ani máslo. Jen vodu a sádlo.
 Maci1 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 15:56:17)
Tvrdnutí kynutého těsta způsobuje bílek. Žloutek ničemu nevadí.
 Termix 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 15:29:17)
Moje rohlíky: 260 ml vody, 50g sádla, 1,5 lžičky soli, 500 g mouky, dávám jakoukoliv, nejčastěji polohrubou, půlku kostky droždí a lžičku cukru. Udělám těsto a 90 minut nechám kynout, smotám rohlíky, housky, kaiserky, pletýnky ... , nechám kynout cca 15 minut, potřu vajíčkem, nasypu mák, kmín.. a dám do vyhřáté trouby na cca 20 minut.

Už několik let jsme nekoupili ani kousek žádného pečiva.
 Maci1 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 15:54:48)
Já dělám tyto:
1 kg mouky (lze míchat různé druhy, nejčastěji dávám 400 g hladké, 300 g hrubé a 300 g celozrnné)
lžíce cukru
lžíce soli
2 žloutky
10 lžic oleje
0,5 l mléka
droždí

Po vykynutí těsto rozválet, nakrájet na trojúhelníky a umotat rohlíky, ty pak nechat ještě cca 30 minut dokynout, pak potřít bílkem a upéct (v troubě by mělo být vlhko - moje má na to spec. program, napřed cca 10-15 minut na 200°C, pak stáhnout na 180°C).
Jsou vynikající, kupované už pak chtít nebudeš ~;).
 Maci1 


Re: Domácí rohlíky 

(9.2.2021 20:34:59)
Lžíce, zarovnaná.
 Lenka Pražanda 


Re: Domácí rohlíky 

(10.2.2021 9:22:53)
Děkuji všem. Včera byl druhý pokus. Tentokrát bez vejce a nechala jsem je na plechu trochu dokynout. Myslím že se povedly. Ale zase tak úžasné nejsou abych to dělala pravidelně. Zůstaneme u kupovaných ~t~
 zerat 


Re: Domácí rohlíky 

(11.2.2021 13:01:15)
Do rohlíků vajíčko nepatří - to pak nejsou rohlíky, ale buchta. Rohlíky peču běžně a dávám jen máslo, mouku, vodu, sůl a bývají vynikající.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.