| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Gáza na přecedění vývaru / koření

 Celkem 13 názorů.
 holkamodroočka 


Téma: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 8:00:29)
Všude se píše, vyložte cedník gázou (předpokládám, že ta z lékárny). Ale ta gáza přece musí vonět lékárnou. Nenačichne pak to jídlo?
Chci udělat přepuštěné máslo, a to se má pak přecedit přes gázu. Máte někdo zkušenost? Díky.
 Simeona a 3 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 8:16:14)
Vždycky jsem všechno cedila přes plínu (hmotu na tvaroh teda) a funguje to prima. Mám je doma, tedy nemusím kupovat.

Jinak existují sýrařská plátýnka, pokud chceš něco takového kupovat, ta nebudou cítit a jsou na potraviny určena.
 holkamodroočka 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 8:23:07)
Ale u toho másla to asi zničím, co? Nebudu to moci vyprat a použít opakovaně. V tom je asi gáza jednodušší, prostě se kousek ustřihne a vyhodí. ~d~
 Simeona a 3 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 8:36:50)
Tak bělostný to pak nebude, ale když to vypereš, nevím, proč by se to nedalo použít pro stejný účel znovu. Ale s přepouštěním másla nemám zkušenost, třeba napíše angrešt nebo někdo, kdo to dělá.
 Bouřka 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 8:36:25)
Pokud už něco cedím tímhle způsobem, tak mám zásobu plátýnek a pleny. Ale máslo cedím teda normálně přes kovový cedník. Dělám ho v pomalém hrnci, z toho se do sklenice slévá blbě, takže nejdřív přes větší a řidší cedník do šikovného menšího hrnce a z hrnce přes jemné kovové sítko do sklenice. Cedníky do myčky a hotovo.
 holkamodroočka 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 9:05:05)
Já taky, ale většinou se tam píše, že je to lepší s gázou. Tak jsem teď na vážkách.
 Bouřka 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 9:11:35)
Tak jestli nemáš dojem, že ti tam zůstává hodně nečistot, tak bych to nechala tak jak to je. Já to zpočátku zkoušela přes plátno a kávový filtr a to se vždycky rychle zaneslo a trvalo to strašně dlouho. Takže jedu dlouhý roky přes ty cedníky a jsem spokojená. Na dně toho hrnce nějaké drobné nečistoty jsou, ale tak to nesleju do sklenice všechno, ale nechám to tam a rychle upotřebím.
 Stáňa * 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 9:48:42)
Jogurt na "domácí lučinu" dělám přes starou plínku nebo mám nastříhané hadry ze starých prostěradel a povlečení.

Máslo slévám přes cedník a zbytky ze dna rychle upotřebím. Už jsem to ale dlouho nedělala, díky za připomenutí ~:-D
 Žžena 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 22:34:34)
Stáňo,
a co pak děláš s tou plínkou/hadrou? Vypereš s ostatním prádlem, s práškem, popř. aviváží? Bála bych se zbytků detergentu při dalším použití.
 Analfabeta 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 13:09:02)
Necedila bych to přes nic. Pokud přepustíš máslo, zůstanou nečistoty na dně. když to opatrně sleješ, žádnou gázu nepotřebuješ. Podle mne je stejně řídká, takže by ti ty nečistoty stejně protekly i přes gázu. Já bych to teda opatrně slila, nečistoty bych frkla do nějakého těsta a bylo by to.
 Ekaterina 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 15:50:46)
Já vývar cedím přes kuchyňskou papírovou utěrku (do cedníku dám většinou dvě na sebe, záleží na kvalitě). Funguje parádně.
 Žžena 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 22:31:19)
Vývar mi přes papírovou utěrku vůbec neteče ~:(
 Žžena 


Re: Gáza na přecedění vývaru / koření 

(10.2.2021 22:30:37)
Přepuštěné máslo jde parádně přecedit přes papírovou utěrku (bacha, u vývaru to nefunguje).

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.