(13.2.2021 14:41:54) Dělala jsem kulajdu z kupovaných sušených hub (klouzek). Namočila jsem je, potom pokrájela a dala vařit do polívky. Ochutnala jsem zřejmě měkký kousek z hlavičky, no nasypala jsem tam tedy i brambory, po chvíli zahustila a dodělala. No a jak míchám hotovou polívku, tak jsem znovu ochutnala a část hub je děsně tvrdých. Co s tím? Změkne to ještě v hotový polívce, když jí budeme jíst až zítra. Taková poctivá kulajda a já jí takhle zkazila. Dá se to ještě nějak zachránit?
(13.2.2021 16:59:43) Sušené houby zaleju v hrnku horkou vodou a nechám hodinu odstát. Pak scedím a hodím vařit do polívky. Tvrdý nejsou nikdy. Sušíme hřiby, suchohřiby, křemenáče, kozáky.... Kováře a klouzky ne.
(13.2.2021 18:39:06) Nechat namočené aspoň dvě hodiny, ale klouzky se opravdu sušit nemají, jsou hodně vodnaté a rychle chytají při sušení plíseň, bohužel i tu co není vidět.
(13.2.2021 20:36:01) Mnam,kulajdu miluju! Jsem si koupila zampiony v nalevu,ktere do ni davam a pak taky do gnocchi s lososem zapecene se spenatovou smetanou a syrem.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.