Pájuša |
|
(25.2.2021 16:52:02) Moc nepeču.vlastnĕ skoro vůbec. Přítel navrhl,že bysme upekli nějakou jablečnou buchtu.podĕlíte se o váš oblíbený recept?
|
Vranice |
|
(25.2.2021 16:59:53) Jestli moc nepečeš, tak zkus crumble:
https://fresh.iprima.cz/jak-na-to/crumble-nejrychlejsi-letni-dezert-s-krupavou-poklickou
Do zapékacích misek, jíst přímo z misky lžičkou.
|
|
*Owls* |
|
(25.2.2021 17:12:04) U nás je nejoblíbenější tento recept: https://www.toprecepty.cz/recept/22875-krehky-jablkovy-kolac/
Jen tedy jablečnou náplň dělám tak, že do nastrouhaných jablek dám 400ml kysané smetany, 1 puding v prášku skořici nebo skořicový cukr (pokud jsou jablka kyselá). Ten puding ve výsledku, po upečení není vůbec cítit, ale krásně ta jablka "zahustí" a koláč se nepromáčí.
Těsto se rozválí na cca 3mm plát. Při pečení hezky vyběhne. To samé se položí na jablka. Je to rychlé, lehké a ukrutně dobré
|
|
Analfabeta |
|
(25.2.2021 17:17:32) Klasikou je štrůdl a pak litá buchta na plech, kam se do těsta dávají jablka. Když nemám jablka, nahradím jiným ovocem. Vláčné a žravé.
|
TaJ |
|
(25.2.2021 17:21:58) U nás taky tak - štrůdl z tvarohového těsta a dovnitř jablka, rozinky a skořici...a nebo buchta na plech, kde jsou nastrouhaná (nebo na kostičky nakrájená) jablka zamíchaná už do těsta...
|
|
|
Pole levandulové |
|
(25.2.2021 17:49:47) Pokud to nemusí být extra rychlovka, tak u nás má úspěch a poměrně často děláme tenhleten koláč, kde ta náplň hezky drží a neteče to: http://www.zghettablog.cz/2012/11/americky-jablecny-kolac-apple-pie.html
|
|
luthienka |
|
(25.2.2021 18:54:48) Děláme v kavárně někdy tenhle Vankuv https://www.rohlik.cz/chef/557-linecky-kolac-s-jablky. Většinou ale pečeme tento. https://www.apetitonline.cz/recepty/215-jablkovy-kolac.html Možná už je naše pekarka nebo syn nějak “vyladili”. Ale i tak budou oba dobre. Vim jen, ze do těsta přidáváme kůru ( asi citronovou nebo limetovou, ale jistá si nejsem).
|
|
Lefff |
|
(25.2.2021 19:09:41) Nejoblíbenější je u nás jablečný štrúdl vylepšený hruškou. Když se jo chci bičnout, nikdy nezklame Tarte Tatin.
|
luthienka |
|
(25.2.2021 19:12:41) Leff, je tarte tatin hezky na pohled? Nikdy jsem ho na živo neviděla a ani nejedla. Sama pečení moc nezvladam, ale už dlouho přemýšlím, ze ho do kavárny zkusíme... taky aby byl jedlý 3 dny...
|
EvaMarie |
|
(25.2.2021 19:40:15) to záleží na tom, jak úhledně tam ty jablka naskládáš, resp. pokud budeš mít stejně velké kousky a jablka nebudou příliš moučná ani tvrdá, tak to vypadá hezky, ale je to o cviku, ten normandský, který si dávala ty, je rozhodně více estetický... a ani si moc nedokážu představit ho jíst 3. den pokud uvažuješ o inovaci jablečných koláčů, spíš bych šla do holandkého appletart nebo jeho severských příbuzných, moc dobrou švédskou variantu s kardamonem má anrešt zde: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/mene-zname-kolace-z-jablek.html?fbclid=IwAR3Y5DFBFNjI0imwZ4iU1xqAH8aShLAdKBi0txr0R3sRq_1gZ7KV0wX0SWw
|
luthienka |
|
(26.2.2021 10:27:24) Diky za nápady:)
|
|
|
|
|
Vranice |
|
(25.2.2021 23:35:36) Obrácený jablkový koláč dělám taky, jen doplním, že po upečení se má vyklopit tak, aby dole bylo těsto a nahoře strouhaná jabka.
|
|
|