TaJ |
|
(12.1.2022 10:33:57) Jdu si pro nějaké tipy, manžel mi nedávno při nákupu přivezl skleničku sušených rajčat v oleji, nemám s tím žádné zkušenosti, původně mi to koupil do mojí směsi s cuketou, co si občas dělám sama pro sebe, ale nakonec jsem tam dala syrová rajčátka, co jsme tu ještě měli...máte nějaké zajímavé jednoduché recepty? Syn žádná rajčata nedá do pusy, manžel je taky nějak extra nemusí, ale já si občas dělám něco k večeři jen pro sebe, když přijdu později z práce a kluci mají k večeři něco jiného... Díky za tipy
|
libik |
|
(12.1.2022 10:36:01) Do pomazánek a do italských těstovin.
všichni v rodině je mají rádi, já bych se bez nich obešla.
Pomazánka třeba lučina, strouhaná zelenina, sušené rajče (já dělám tedy veganské varianty)
|
TaJ |
|
(12.1.2022 10:40:19) Libiku, no u nás to bude právě spíš naopak...já je v něčem měla možná tak dvakrát někde v restauraci, tuším že byly v nějakých plněných masových závitcích, spolu se sýrem, nebo tak něco... Asi to příště zkusím dát k té cuketě - moje oblíbená večeře poslední dobou je, že nakrájím jednu cuketu na plátky, osmahnu, přidám na plátky česnek, sušený rozmarýn, pak do toho zamíchám trochu kuskusu (už předem namočeného) a nakonec na půlky malá rajčátka...tak asi zkusím ta syrová příště nahradit těmi sušenými.
|
Fern |
|
(12.1.2022 10:51:25) Do masových závitku je dáváji snachy,spolu se sýrem,možno přidat i šunku treba; nebo do špaget,na pizzu...já je ale tedy osobně moc nemusím,u nás je na to vysazeny muž.
|
|
|
|
Monika |
|
(12.1.2022 10:39:02) Do zeleninových salátů nebo třeba na obložené chlebíčky (chleby) - v obou případech nakrájené na malé kousky (proužky). Manžel je schopen je jíst samotná s chlebem nebo jiným pečivem, na mě to je moc tučné v tom oleji, ale kdyby k tomu chlebu nebylo nic jiného, taky to dám.
|
TaJ |
|
(12.1.2022 10:43:04) Moniko, díky, zeleninové saláty prakticky neděláme, kromě okurkového, syn nic jiného, než okurku nejí a my s manželem máme spíš radši nakrájenou zeleninu jen tak, třeba na talíř jako oblohu, nebo si to nakrájíme na talířek a bereme k hlavnímu jídlu...ale na ty obložené chleby bych si to mohla pro sebe dát...co by se tak nejlíp hodilo na ten chleba namazat, nebo dát? Máš tip?
|
Monika |
|
(12.1.2022 10:49:46) TaJ, podle mého to můžeš dát v podstatě k čemukoliv, ale jestli to chceš stylové, tak trošku másla a/nebo bazalkové pesto, nějakou italskou sušenou šunku, italský sýr, rukolu a ta rajčata? Ale klidně bych to dala i na pomazánkové máslo, obyč. šunka, vejce, eidam a to rajče
|
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(12.1.2022 10:44:11) záleží na tom, jaká jsou... někdy jsem měla nějaká pěkně měkká, ty jsem snědla jen tak zamíchané do těstovin, posypané piniovými semínky... ty tvrdší dávám spíš do směsí, kde projdou ještě tepelnou úpravou a změknou... můj táta je hodně přidává do zeleninových salátů (nakrájené na drobounko, nechá je chvíli máčet v zálivce a s tou teprve přidá do salátu), případně do budapešťské pomazánky a podobně...
|
|
mabela |
|
(12.1.2022 10:46:39) jak už psaly holky tak do těstovin (buď krájená, nebo z nich udělám pesto), různé pomazánky, saláty, dávám na pizzu když dělám, nebo když peču bagety, rajčatový chleba, focacciu. rozmixované používám právě na těstoviny, ochucuji žervé nebo udělám ochucené máslo. děti je jedí jenom s bagetou. využití je opravdu široké, u nás se spotřebuje sklenička týdně určitě.
|
|
Markéta |
|
(12.1.2022 11:22:15) Já je snídám - krajíc nasucho opečeného chleba nebo bagety, pokapaný oleje, na to sušená rajčata a trocha Mozzarely nebo Grana a bazalka
Pomazánka - lučina, sušená rajčata, česnek, bazalka - rozmixovat.
Do těstovin - třeba jen těstoviny, česnek, feferonka, sušená rajčata, Grana, bazalka.
Jen tak samotné.
Sním toho tak tři piksly týdně.
|
TaJ |
|
(12.1.2022 11:27:56) Markéto, tak na snídani by mě tohle zabilo, po ránu můj žaludek bere nejlépe pečivo s máslem a medem...ale jako pozdní snídani (skorooběd) o víkendu si to představit dokážu...a ta pomazánka zní dobře, tu zkusím
|
|
|
Stáňa * |
|
(12.1.2022 11:25:22) Miluju je s těstovinami.
Česnek + olivy + sušená rajčata + tuňák. To vše pak promíchat z uvařenými těstovinami.
Sušená rajčata v oleji jím i samotná.
|
TaJ |
|
(12.1.2022 11:30:02) Stáňo, super, s tuňákem, to je další věc, kterou jím u nás doma jen já, když si dělám jídlo jen pro sebe do práce, nebo na večeři. Takže do těch těstovin s tuňákem to určitě taky zkusím.
|
|
|
Len |
|
(12.1.2022 11:26:43) Ja je jim samotna, kdyz me honi mlsna a potrebuju neco slaneho. Nejlepe spolu s olivami a nejakym dobrym vyzralym italskym salamem. Hodne casto je zapracovavam do chleba. Daji se primichat skoro do vseho
|
|
Lenka Pražanda |
|
(12.1.2022 11:43:53) Do salátu nebo na těstoviny. Otevři je a ochutnej. S čerstvými rajčaty to nemá nic společného. Ten olej je hodně kořeněný. Mají výraznou chuť. Ideální kombinace je s olivami. Já si dávám do salátu jen ten olej když zbyde. Jinak olej nebo jakoukoliv jinou zálivku na zelenině nesnesu. Tohle je výjimka.
|
|
|