Otázka
Odpověď
Re:Přislazování
25.4.2002 18:49:48 MUDr. Tomáš Jirkovský
Zcela správně jste se rozhodla nepoužívat řepný cukr ani med. Med i cukr způsobuje velkou kazivost chrupu, mléčného zvláště a také proto je v současné době je všeobecný trend dětem, zvláště kojencům, jídlo nesladit, nebo sladit velmi málo. Dalším důvodem k neslazení je, že cukr podporuje nadměrné přibývání na váze.
Pokud tedy přesto chcete své dceři (že se jedná o dceru vyplývá z vašich minulých dotazů), jídlo sladit, používejte glukozu (Glukopur), kterou lze koupit v lékárně a slaďte skutečně málo.
Datlový med neznám, nemohu se tedy vyjadřovat k jeho použití. Obecně bych asi s tím počkal nejméně do věku jednoho roku vaší dcery.
Dr Jirkovský
Pokud tedy přesto chcete své dceři (že se jedná o dceru vyplývá z vašich minulých dotazů), jídlo sladit, používejte glukozu (Glukopur), kterou lze koupit v lékárně a slaďte skutečně málo.
Datlový med neznám, nemohu se tedy vyjadřovat k jeho použití. Obecně bych asi s tím počkal nejméně do věku jednoho roku vaší dcery.
Dr Jirkovský