Otázka
Odpověď
Re:Alergie a mléčné výrobky
6.5.2002 13:23:11 Lada Kovářová
Milá Jarmilo,
dodržujte nadále hypoalergenní dietu. Máte pravdu, že údaje o podávání mléčných výrobků a lepku se velice různí. Já jsem toho názoru, že po 9.měsíci byste mohla zkusit podat zpočátku lžičku nebo dvě bílého jogurtu. Pokud se neobjeví žádná reakce množství můžete postupně zvyšovat. Mléčné bílkoviny obsažené v jogurtu jsou jogurtovým kvašením poněkud změněné - natrávené, takže jsou přijatelnější než neupravené kravské mléko. Jen pro zajímavost: odhaduje se, že ve světě je na mléko alergických 2,5 % dětí ve věku do tří let. S lepkem bych počkala do ukončeného 10.měsíce věku.
Hodně úspěchů
dodržujte nadále hypoalergenní dietu. Máte pravdu, že údaje o podávání mléčných výrobků a lepku se velice různí. Já jsem toho názoru, že po 9.měsíci byste mohla zkusit podat zpočátku lžičku nebo dvě bílého jogurtu. Pokud se neobjeví žádná reakce množství můžete postupně zvyšovat. Mléčné bílkoviny obsažené v jogurtu jsou jogurtovým kvašením poněkud změněné - natrávené, takže jsou přijatelnější než neupravené kravské mléko. Jen pro zajímavost: odhaduje se, že ve světě je na mléko alergických 2,5 % dětí ve věku do tří let. S lepkem bych počkala do ukončeného 10.měsíce věku.
Hodně úspěchů