Ahoj,
o Rumburku se praví, že se to tam za poslední 3roky docela zlepšilo. Mám tam i známou PA, která nastoupila před rokem po pár letech MD a prý je to vážně jiný kafe.
V Děčíně, jsem si během těhotenství musela jít vyzkoušet báječný přístup lékařu. Rychlý příklad: v květnu 2007 jsem se stala plátcem zdravotního pojištění v zahraničí, předtím jsem platila v České republice 10 let, poctivě. Žádné úrazy, žádné nemoci. V červnu 2007 jsem přišla těhotná a krvácející. Sice je to asi chyba, že jsem u sebe neměla jedinou českou korunu. Přijeli jsme v pátek v noci a z neděle na podnělí přišlo krvácení. Rodiče v práci, ségra ve škole, manžel zpátky doma a já sama. Bydlíme na Kamenické. Tedy hned u nemocnice. Tak že když jsem tam došla, sestra na mě začala ječet, proč jsem si nezavolala sanitu, když nikdo z rodiny není ochotný mě dovézt. A když jsem jim jen tak mimochodem sdělila, že mám kartu pojištěnce českou i zahraniční, tak najednou bylo po hrrrr. A chtěli keš a to hned a klidně mi ta milá sestra sdělila, že si mohu dojít na Prutah do bankomatu, tam je nejblíž. Což je od nemocnice asi min. 1km.. Tak jsem začala plašit příbuzné, jestli by mi někdo nepujčil kilo, páč bez toho mi ultrazvuk neudělají, ba ani mě doktor nepošle do kabinky se vsléknout. Nakonec mi jedna kamarádka z lékárny prozradila, že tam mají asi týden, přímo v nemocniční pokladné platební terminál. Tak jsem si tam došla, zaplatila, prokázala se fakturou a byla jsem milostivě přijata k prohlídce. Odvahu k tomu tam zustat ležet jsem ale nenašla. Po té, co mi vykládaly kamarádky co tam zažily při porodech, jednání s rodinou v případě problému rodičky a nebo dítěte, jsem pevně rozhodnuta, podpora rodiny nebo ne, rodit za hranicema i když v našem případě je to "jen" Slovensko. Ale servis naprosto neporovnatelný, nemocnice sice nemá krásný nový kabát, to se člověk pomalu děsí kam jde, ale ochota, zájem a pochopení je neporovnatelné. Nemluvím o tom, že když kdokoliv z rodiny přijede a je třeba navštívit lékaře, tak je na ambulanci řádně ošetřen, bez nějakých prutahu, položí 2eura tak jako já a nebo jiný Slovák a odchází i s receptem do lékarny bezproblémově uplatnit svou potřebu. V Děčíně se mi taky stalo, když jsem byla u rodiny, že mi 3 lékaři nepřijali k prohlédnutí dítě, páč by si asi neuměli vyúčtovat to zahraniční pojištění.... . Ve zkratce v Děčíně NERODIT. At jim to tam zavřou a bude pokoj, když ani po všech těch pruserech nejsou sto zvednout zadky a furt plivou špínu okolo.
Jinak dr. Šediví prý k porodum chodí. Mojí kamarádku dokonce i operoval, ale taky si to musela vytrucovat, protože jí tahali za nos. Ale to je fakt dlouhavé ta chvála, co na ně mám... . Je to mrzuté, že se tam doma o ně člověk nemuže opřít a musí se rodička i členové rodiny handrkovat kdo ví kam?!