18.9.2009 11:18:41 Damianka
Re: Jak to udělat, aby rohlíky a buchty z pekárny nebyly tvrdé?
Ahoj,
chtela jsem se s vami podelit o vyzkouseny recept na rohliky, ktery delam jiz delsi dobu , a ktery mi nejvic ze vsech vyhovuje, a hlavne tyto rohliky mi nejvic pripominaji rohliky z obchodu.Pekla jsem snad podle vsech receptu, ktere jsou na dame a jinde, ale vzdy na druhy den se me vytvory nedaly jist.
Je to recept pro 16 kusu !!!.
420 ml mleka
1 PL octa
700 g hladke mouky
1 kostka drozdi + mala lzicka cukru
2 CL soli
Dulezite je nechat vytvarovane rohliky nebo housky nejmene 45 minut !!! na plechu kynout, pred vlozenim do trouby ( horky vzduch na 200 st.)pomazu vlaznou vodou s trochou oleje, nebo muzete pomazat dle libosti treba mlekem nebo vajickem. Pecu 20 minut. Po upeceni ihned odkladam na mrizku a vychladnute vkladam do sacku.
Odpovědět