My jsem celá rodina u OZP. Jsem s ní vrcholně spokojená z několika důvodů:
1) nikdy jsem se nesetkala s tím, že by s ní nějaký dr. neměl smlouvu
2) když nějaký dr. řeší, zda mi nějaké vyšetření či ošetřní doporučí nebo ne, já připomenu, že jsem u 207 - většinou mi sám dr. přizná, že u VZP by byl s proplacením problém, kdežto tady nebude.
3) mladší dcera má každý rok (už asi počtvrté) tzv. bonus, které můžeme vyčerpat na cokoli - léky, očkování, zdravotní obuv, prostě cokoli z lékárny (minulý rok jsme na to pozapoměli, tak jsme 30.12. nakoupili zubní pasty, mezizubní kartáčky, zubní kartáčky a tak a vše proplatili. Bonus je různý, zatím byl v rozmezí 500 - 700 Kč na rok).
4) Nám dospělým proplácí letos 500,- Kč každému na cokoli, my jsme to vybrali na očkování
5) tím, že jsme u OZP všichnim má mladší dcera 1500,- Kč možost opět vyčerpat. Letos jsme jí nakoupili vitamínové doplňky na podzimní období a protže má potíže s klouby - kvůli překotnému růstu - tak i něco a ně.
6) tento rok se k OZP přehlásili i moji rodič (věková kategorie 80+), protože jim odešla zubařka do důchodu a nový zubař, kterého si našli, neměl smlouvu s jejich stávající pojišťovnou. Za každého můžeme já a muž vyčerpat 1000,- Kč v rámci akce "poištěnec hledá pojištěnce", které letos probíhá. Zatím nevíme, co za to pořídíme...
Více info je
tady . Mají programy pro těhule, pro porody, pro mimina a tak, ale ty se nás netýkají, tak o nich nevím...
Simča
PS - nechcete někdo přestoupit k OZP? Že bychom za vás mohli čerpat další tisícovku????