25.11.2009 18:26:42 Katka9
práce učitelky
Ráda bych slyšela Váš názor na to co máme dělat.
Se zájmem jsem si zde přečetla diskuzi co se týče školního vzdělávacího plánu a s úsměvem musím konstatovat, že nás se žádný vzdělávací plán díky pí učitelce netýká
Mám totiž dojem, že naše paní učitelka zahájila časově neomezenou stávku, tedy co se týká hlavní náplně její práce a to učení dětí, zkoušet to jí jde - řekla bych, že jí to i "velmi baví". To že od druhého týdne rozdává známky včetně těch špatných je toho důkazem (má ráda i poznámky - ty jí také baví). Ale s učením je potíž. Např. dnes se učíme psát nové písmenko S - záměrně píši učíme. Děti mají dvě písanky jednu školní a jednu domácí, což je OK. Problém je v tom, že do té domácí doma píší dřív, než do té školní. Takže dnes ji učím psát písmenko S (rozumějte mají napsat v písance celou stránku!) a zítra to samé budou psát do té školní, ale již na známky!!!! Velmi lituji děti matek samoživitelek, které je vyzvednou v pět z družiny letí domů, rychle připravit večeři atd. a na děti již nemají čas - u těch se to již projevuje na známkách. Udivuje mne však, že rodiče těchto dětí si nestěžují
Pokud vím za panem ředitelem kvůli podobným problémům byl jen jeden tatínek, kterému to také velmi vadí. Navíc pí učitelka je také velmi, ale velmi nekomunikativní. Dětem nic nenapíše do deníčku, veškeré úkoly si musí pamatovat - pokud zapomenou dostatnou poznámku. Bohužel do deníčku a ani mailem (který má na všechny rodiče) nám nepíše i informace, které se týkají hromadných akcí pořádaných školou. Tedy minulý týden měla v deníčku do 19.11. přinést 120 kč na kino. Nic o tom, kdy se jde do kina v kolik hodin a kam.... Když se jí manžel před vyučováním, šel slušně zeptat - tak ho odzbrojila slovy, že vše mají zapsané v deníčku (což neměly) a že si vše musí pamatovat. Nejhorší na tom je, že pak zpucovala i malou ve vyučování - proč nám to neřekla (jinými slovy proč jsme jí obtěžovali) a po vyučování ještě mne a moc milá na mě tedy nebyla a tak bych mohla pokračovat do aleluja. A to je prý ta naše škola nejlepší v celém širokém okolí - tak nevím
Odpovědět