5.1.2010 11:15:43 Beruška syn 7,5,dcera 3 a 17tt+2
Re: opakované rýmy a vyndání mandlí
Ahoj,
já dnes byla zrovna se synem na ORL a jsme objednaní rovněž na vyndání mandlí nosních a zmenšení krčních, páč ikdyž není nemocný, má ty krční přes celý krk. Už od jeho 2,5let se tomu v podstatě bráním, ale teď když měl už asi po 6.té spálového bacila a týden přes čtyřicítky horečky, pořád jen zvracel a nic nejedl, shodil přes dvě kila a už tak byl dost hubený,tak jsem byla na vážkách. Na alergologii nám doporučili prohlídku na ORL a teď má už skoro dva měsíce v tahu žlutou rýmu. Dutiny naprosto čisté, ale v noci chrápe, dusí se a furt převaluje, takže je neustále unavený a podřážděný, což se projevuje i ve škole, tak jsem marný boj po homeopatikách a kde čems od antibiotik komplexních, místních i lécích na imunitu vzdala a necháme tu nosní vyndat a krční zmenšit. Krom toho syn přišel takměr o celou sezonu hokeje, protože byl furt nahromadě a hrozně ho to mrzí, tak nechci, aby další rok to měl stejně. Tyhle výkyvy teplot jsou pro něj nejhorší, hned má rýmu a pokuckává. Když nad tím přemýšlím,kdybych mu je nechala vyndat v těch 2,5 tak jsem mu mohla ušetřit spoustu trápení, ale zase nadruhou stranu si myslím, že ty mandle mají v těle význam, že tam nejsou jen tak a čím dýl tam jsou tím lépe. Někdy ale dělají víc škody než užitku.
Rozhodnout se stejně musíš sama. Sousedka nechala vyndat oběma holkám, jedna furt měla angíny a druhá furt kašle, je to asi rok a půl dnes jim je 9 a 6, ta starší bývá i tak dost nemocná, ale malá je v pohodě. My nechali vyndat dceři od manžela asi v 10ti letech, byla furt rýmovatá a huhňala a pokašlávala.. a hodně jí to pomohlo. Je to asi taky člověk od člověka. Já jsem se už ale rozhodla, že je dáme pryč, syn má velké problémy s jídlem, špatně se mu polyká a na průdušky trpí i tak, tak horší to snad po tom zákroku nebude.
Odpovědět