myslím,že co se týče bolesti je to dost individuální. Rodila jsem velice krátce od prasknutí vody 4 hodiny. Intenzivní bolesti trvaly asi 2 hodiny a byly dost kruté, musela jsem navíc ležet na kapačce - neměla jsem tedy cca 3O minut šanci na žádnou úlevovou polohu nebo cokoliv - masáž ... Bylo to nekonečné, myslela jsem,že to nepřežiju, ale ve chvíli kdy to bylo za mnou už jsem na vše zapomněla.
V tvém případě bych asi spíš měla snahu zjistit si možnosti jak ulevit bolestem - třeba sprcha,masáž -křížů, nějaká vhodná poloha na přečkání bolestí a klidně i ten epidurál. Ale podplácet lékaře na CS bych nedělala. On ten císař může mít také svá rizika. Taky záleží na velikosti miminka, na tom jaké jsou porodní cesty - jestli patříš k těm co mají širší pánev nebo užší ...
Mně přijde,že jsi už předem moc ustrašená. Využila jsi u prvního porodu nějakých úlev? Třeba jen ta sprcha?
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.