12.1.2010 13:47:54 Lassie66
Re: Nerozumím módě židovských jmen...
Danielo, právě - co když se JIM nelíbí...Ale to není o rodičích, to jméno budou mít jejich děti. Děti jsou zákeřné, to se všeobecně ví. Jedna věc je myslet si, že mám ošklivé jméno(dejme tomu otázka sebevědomí) a druhá, když ti spolužáci říkají "co to máš za blbý jméno" a jiné dotazy podobného typu.
Já jsem psala, že každý je jiný - tak věřím, že ty jsi byla spokojená. Jmenuješ se Daniela? To je jméno celkem běžné...
Líbí se mi mnoho cizích jmen a nemám nic proti tomu, aby je rodiče dávali. Jen říkám, že by rodiče měli myslet i na dítě, ne jenom na sebe(což často dělají) a měli by přemýšlet. Kdybych měla třetí, měla jsem vybrané jméno, které vyjímečné docela je - ale celá rodina se shodla, že je to jméno pěkné a hodilo by se i k příjmení. Když někdo říká "kašli na to, že ti to okolí vymlouvá, je to TVÁ věc, prosaď si to" - tak se mi to nelíbí. Protože pokud se to jméno 9 lidem z 10 nelíbí, nebo jim dokonce přijde směšné, pak je velká pravděpodobnost, že se nebude líbit ani spolužákům a vrstevníkům dítěte.
Odpovědět