7.2.2010 12:20:18 Majákova
Re: Kolik Vam zbude na jidlo a drogerii,kdyz vse poplatite?
Jsme 3, dcera už je bez plenek a UM, na normální stravě. Pokud do drogérie počítáš i ty plíny a do jídla UM, tak jsou náklady mnohem vyšší.
Veškeré nákupy zapisuji, takže mám přesný přehled, kolik průměrně za jídlo a drogošku utratíme.
Pro tři osoby vychází jídlo průměrně 4 000 kč na měsíc (zahrnuty jsou i občasné restaurace) + 500 kč měsíčeně drogérie.
Nijak na jídle nešetřím, nakupuji normálně ovoce, zeleninu, mléčné výroby. Maso tak 2x do týdne (manžel se stravuje v práci, takže si s dcerou hodně vystačíme se zeleninovými jídly). Je fakt, že pečivo vesměs nekupuji, pečeme doma v pekárně. Jogurtů máme taky velkou spotřebu, dělám je doma v jogurtovači, takže na pečivu a jogurtech úsporu vidím. Moc nekupujeme ani uzeniny, to bývá taky velká položka. Potraviny se snažím kupovat v akcích třeba i po kartonu, minimalizovala jsem denní nákupy (mlíka máme v krabici, pečivo peču), takže chodím jen na čerstvé méko pro dceru a na jogurty. Bavila jsem se s kamarádem kuchařem, určitě vyjde pro rodinu levněji uvařit teplé jídlo (třeba levné, zeleninové), než nakupovat na studenou kuchyni (uzeniny, saláty, pečivo apod.)
Odpovědět