17.2.2010 11:02:23 Yuki 00,03,07
Re: krasopisné psaní v první třídě
Milý Karle,
moje dítě je sice prvňák, ale čte a počítá na mnohem vyšší úrovni, je nadaný, ale jeho motorika mu vůbec neumožňuje psát krasopisně. Jeho paní učitelka je ale rozumná, a tak chápe, že každému neníé dáno všechno. Ne každý má talent na malování, a ono to dost souvisí (jistě, naučit se dá cokoliv, ale to zase vyžaduje strašně moc času, a myslím si, že syn bude spokojenější, když bude i nadále psát hnusně, ale mít čas na hraní aśi a na čtení encyklopedií, a v budoucnu třeba i naší maličké zemičce bude púrospěšnější člověk, který bude sice psát hnusně, ale třeba bude jeho práce přínosná pro vývoj nějakého oboru)
já taky píšu hnusně, a nevadilo mi to k vystudování vysoké školy, hm, a ani neznám moc těch, kdo píšou krásně a přitom mají VŠ vystudovanou, takže ono asi nebude tak nutný umět hezky psát, nemyslíš?
jasně, něco jinýho je, že musí umět napsat, a že časem by se i můj syn mohl dostat k tomu, že nebude potřebovat pomocnou linku, dvojnásobek času na psaní a ještě jednou tolik na kontrolu
ale krasopis po něm nechci a chtít nebudu
na druhou stranu vím, že existují takový žáčci, kteří tu násobilku nikdy nebudou umět ani na těch 30 %, a jejich lísmo je ukázkový, každý máme dáno jinde, tak se s tím smiř
Odpovědět