12.4.2010 13:15:33 Aneka_
Re: Aneko
Stekno, ráda povím, co vím
Děti - nejsou problémem v jakémkoli množství, samozřejmě je nutné dbát toho, aby psa netýraly. Ale takovéto klasické zakopnutí, či nechtěné zašlápnutí snáší velmi dobře, není tedy potíž ani k postiženému dítěti. Nemají sklony k agresivitě a jakýkoli agresivní jedinec je vyloučen z chovu a neznám agresivního grifonka. Nemám doma potíže ani s náznakem agresivity a to já být tím psem, tak vlastní dítě rafnu za to, co jim provádí.
Typ - já osobně preferuji ty vousaté a mám bruseláka, ale braboši jsou také kouzelní. V této chvíli bych volila nejprve okem, tedy zda se mi líbí vousáči, nebo opičky. Ti vousatí, tedy bruseláci a belgičáci nelínají, ale musí se trimovat. Je ale spousta hejblat, jak udržet psa v takové parádě, že se trimuje 3x ročně a naučí se to každý, byť se to nezdá.
Opice - tedy braboši nemají údržbovou srst a nějaký ten chlup mohou pustit, ale nic extrémního to není - opravdu né. I jejich ksichty mají něco do sebe a co se povahy týče, není mezi nimi rozdíl.
Ale z praktického hlediska bych já mít 4 děti, tak bych volila braboše, páč odpadá i to česání vousu a úprava jako taková a je to bezúdržbový jedinec.
Co se genetiky týká, objevují se luxace patel, proto bych osobně nešla do bez PP. Může se to objevit i u PP, ale je tam jistota rodičů a jejich vyšetření, které je povinné,takže se ví, co se dá čekat a do čeho jdu. Jinak je to plemeno zdravé a snad ještě nezmršené, protože není NAŠTĚSTÍ tak oblíbené.
Co se CHS týká, je tady slušná základna, ale byť jsou CHS ze které bych si osobně štěně nevzala, nebudu tady vypisovat tak ani tak, nemyslím, že bych byla v pozici takové, abych mohla posoudit.
Odpovědět