Re: Brýle nebo čočky?
tak já jsem nosila brýle, a před 3ma lety jsem přešla na čočky a nemůžu si to vynachválit!!! teda nebavilo by mě si je na doma vyndavat a nandavat na ven, to já ty vyndavací nosila celý den.
teď nosím kontinuální day and night, který se z oka nevyndavají vůbec, jen jednou za 30 dní si je vyměníš. normálně v nich spím, ráno se probudím a vidím. bomba. ze začátku teda ráno pro probuzení jsem to musela "rozmrkávat", ale to si časem sedlo a teď o nich nevím vůbec. můžeš použít i oční kapky speciální pro kontaktní čočky. někdo může namítat, že oko nedýchá a blablabla, ale já s tím problém nemám, mám je už 2 roky a dioptrie se mi nijak nezměnily a oči mě nijak nebolí. naopak - pocit suchého oka jsem třeba po 10ti hodinách měla u těch vyndavacích, tady u těch vůbec.
musíš samozřejmě vyzkoušet sama, každý má oko jinak citlivé, ale známé, kterým jsem to doporučila na ty kontinuální přešly všechny a taky si je nemůžou vynachválit. náklady na 1 rok - cca 4500,-. objednávám je přes net.
určitě ale čočky jakékoli vyzkoušej, stojí to za to. můžeš sportovat, nosit sluneční brýle atd.
Odpovědět