6.5.2010 22:01:07 Summer_09
Re: Porodnice v Jihlavě
Ahoj, já rodila dvakrát, nejdřív před čtyřmi lety, ted jsem si to nedávno zopákla. První porod klasika - ale v pohodě, žádné rutinní zásahy, naopak - o nástřih jsem při začátku tlačení škemrala, že ho chci pro "jistotu a klidně hned!" a porodní asistentka (simona smatanová, si pamatuju :)) mi říkala že počkáme jestli to bude nutné, že mě přece nebude stříhat jen tak. Taky ocenuju že lékař tam byl (stejně jako pediatr atc), ale stál mi za zády, takže o něm věděl manžel, ale já ne. Měla jsem pocit že jsme tam skoro sami, až na konci jsem zjistila že nás tam bylo víc. Oceňuju moc i to, že jsem ani nedostávala žádné instrukce při tlačení, prostě jsem rodila já a manžel. Nejdřív jsem měla nohy v těch "držácích", ale Simona zkonstatovala že mi to asi úplně nesedí a at si radši zkusím držet nohy sama - perfektní. Dodatečně obrovské díky...
Druhý porod byla sekce, naprosto výborné - pan doktor Peschout je anděl a je vynikající že ti miminko po porodu neodnesou, na sále může být i tatínek, pak jedete i s miminkem na pooperační a přikládají ti přímo tam, byla to úžasná vzpruha celou dobu malou hladit a koukat na ni. Večer jsem se šla osprchovat, ráno jsem si odjela i s malou na normální pokoj a starala se.
Sestřičky se snaží daleko víc než před čtyřmi lety (platí hlavně o dětských, gyneko sestry byly výborné i při prvním porodu) až na jednu hroznou, velmi udržovanou, starou.. ta mě poslední noc naprosto rozhodila, po perfektním až hotelovém pobytu. Ale na to narazíš asi všude.. jinak jsem se po sekci rozkojila dokonce dřív než po normálním porodu. Snad jsem ti pomohla.. kdybys chtěla vědět víc, ptej se!
Já vůbec nelituju, hlavně proto že se miminko po sekci neodnáší.. to je geniální
Odpovědět