Úplně souhlasím. Zatím těhotná nejsem, ale jména pro děti mám vybraná dávno, manželem víceméně schválená Také se mi líbí méně obvyklá jména, i některá cizí, avšak všechna jsou poměrně libozvučná a dobře vyslovitelná, pasující k příjmení a rozhodně ne ojedinělá. O význam jmen se zajímám, ale není to určující kritérium. I když miluju hebrejská jména, přijdou mi velmi vznešná a připomínají mi často Bibli Na druhou stranu bych se raději vzdala slavení svátku, než se vzdát pěkného jména - a popravdě dost dobře nechápu, proč tak lidé lpějí na slavení svátků, případně i narozenin; u nás doma se to vše vždy slavilo, ale s věkem mi to přišlo tak nějak zbytečné. Logicky - narození dítěte nebo výběr jména přece nejsou zásluhou dítěte - to už by spíše měli dostávat dárky rodiče Jediný klad na tom všem vidím - že se aspoň sejde širší rodina, či přátelé, na druhou stranu se mohou klidně sejít i jindy, domluví-li se tak
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.