Jméno Filip jsem měla vybrané dávno předtím, než se syn narodil. Líbilo se mi – krátké, hravé (asi ta dvě „i“), existuje v nějaké podobě ve všech evropských jazycích… Když se měla narodit holčička, manžel se dost nekompromisně tvářil, že je řada na něm. Chtěla jsem Luisu nebo Viktorku (kdyby to měl být kluk, měla jsem vymyšlené Filip Felix), ale neprosadila jsem to. Manžel napsal seznam asi 15 jmen – jediné, které se mi líbilo, byla Linda. Tak jsme se jakž takž shodli na Lindě, ale manžel za týden přišel, že si to rozmyslel, a že chce Melindu Zvykla jsem si, zkracujeme Meli nebo Mandy. Někteří lidé to jméno nějak nemůžou skousnout (bývalá doktorka a sestřička), jiní ho vyslovují naopak s potěšením v nezkráceném tvaru (učitelky ve školce, kamarádi….). Zatím super.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.