23.6.2010 9:15:56 Bumbi&05,08,10
Re: Monitor dechu
ani u jednoho dítěte zatím žádný, obě děti se narodily donošené, zdravé, bez srdečních vad. Dechové apnoe měl syn cca do roka, ale to je dle vyjádření několika doktorů fyziologické (manžel je má např. dodneška). U dcery jsem je nepozorovala vůbec. Syn se narodil silný, 4 kilový, tam jsem se nebála (akorát spal na bříšku, tak jsem z toho díky mediální masáži měla špatný pocit, ale "uklidňovalo" mě, že sousedovic miminko v době, kdy já byla miminko, zemřelo v leže na zádech - aneb má-li dítě zemřít, zemře a ani monitor nepomůže, nakrátko jsem se tehdy stala vlivem hormonů fatalistou). Dcera se narodila sice malá (3,5 kg), ale apgar 10-10-10 a spala na boku. U třetího nepočítám s monitorem taktéž, pokud bude dítě zdravé, donošené, bez podezření na srdeční vadu.
Hlídávala jsem miminko s monitorem a to ječení bylo příšerný. Několikrát se mi stalo, že jsem miminko téměř upustila leknutím, když jsem ho zvedla z postýlky a monitor za chvíli začal ječet jak na lesy. Ale to se dá, předpokládám, automatizovat, že před zvednutím dítěte prostě vypneš monitor (já hlídala příležitostně, neměla jsem prostor vytvořit si rutinu
).
Pokud tě monitor psychicky uklidní, kup si ho. Ale nepovoluj ze střehu.
Odpovědět