Re: Vzdělání osobní asistentky ve školce
Reno, já myslim, že Centra pro zdrav. postiž. ty odvody hradí z grantů. Že vlastně jejich práce je to zprostředkování, a na to oni žádají různý dotace. Někdy to tam bylo napínavý - třeba DPČ jsem měla vždy na čtvrt roku, páč nikdo nebyl schopen dopředu říct, jestli pak zas vyjdou granty a budou prachy...
Dělala jsem to při MD a k příspěvku na péči, tak mi to bylo šumák, ale jako normální zaměstnání by to asi nebylo nic moc - nepočítá se tam např. s proplácenim nemocenský apod. - vyplácely se jen ty hodiny, který jsem odpracovala. Ono je to i logický - žádnej rodič si nemůže dovolit platit nemocenskou nemocný asistence a mzdu asistentce, která za ni zaskakuje... a Centra na to peníze asi taky nemaj.
Co se týká mzdy, tak záleží na počtu hodin - já k rodičáku měla jen 4 hod denně, ale na tejden jsem zaskakovala o jednoho vozíčkáře, jehož asistentce ruplo v zádech, a tam to bylo na 8 hod denně, takže mzda hned dvojnásobná... Spočítat to je snadný - 65Kč X 8 hod X 20 pracovních dní = 10400. Ovšem jakýkoli prázdniny, nemoci dítěte apod. znamenaj výpadek příjmu. Takže třeba v prosinci jsi skoro na půlce, v čase jarních prázdnin na dvou třetinách, v létě třeba úplně bez příjmu...
Odpovědět