10.9.2010 0:44:44 cinnamon
Re: Nošení aktovky
Mě nezaráží ani vození dětí autem, ani nošení aktovky. Řekla bych, že každý je zodpovědný za své dítko sám - za jeho zdravá záda, návyky apod. Spíš mě zaráží potřeba maminek lustrovat to, jak která co dělá a proč to dělá a jestli to náhodou není špatně, když to dělá jinak než já. To, jestli dítě do školy někdo vozí nebo mu nosí tašku, může mít spoustu různých příčin...a těžko z pohledu na danou dvojici poznám, proč zrovna tomuhle dítku někdo pomáhá. Třeba má dlouhou cestu, křivé záda, zdravotní problémy, ve městě není bezpečno...těch příčin by se našlo. Jen část z rodičů, kteří takto dítě opečovávají, jedná naprosto iracionálně a dítě rozmazluje. Nejsem vůbec zastáncem toho, aby životem a nákupem obtížená matka povinně vláčela ještě synkovu aktovku, ne tak babička...na druhé straně důvěřuju lidem, že vědí, co dělají a proč to dělají. A pokud ne, tak jim to stejně nikdo nevysvětlí
. (Btw - našemu sotva patnáctikilovému dítěti aktovku nosíme, ráda bych jej ušetřila operací kyčlí, kterými jsem v dětství musela projít já...příčina se kromě "neúměrné zátěže" nenašla
.)
Odpovědět