23.10.2010 14:31:29 zerat
Re: Jak poučujete své děti o bezpečnosti v neobvyklých situacích?
Chtěla jsem pro dceru do 1. třídy mobil a když ne hned tak na Vánoce... sešlo z toho. Absolutně nevidím důvod, proč by ho měla mít!
Na mimoškolní aktivity ji vodím já nebo manžel a na školní aktivity je líp když ho u sebe vůbec nemá. Aktovky - všechny, leží ve družině na chodbě a podle mě je to jen další předmět pro krádež
Že bych chtěla, aby celodenně chodila s mobilem na krku, - to bych teda nechtěla. Když jsou akutní situace, kdy potřebuju, aby mobil měla, dostane "do ruky" můj druhý... Aby měla svůj není důvod.
Opatření: chci, aby dcera uměla zpaměti mé číslo mobilu a kdyby bylo nejhůř je naučená, že se má rozhlížet po Policii. Příp. jít za nimi, vysvětlit, co se stalo a poprosit o zavolání mě(i proto je dobré když mé číslo zná).
A další věc ji učíme, aby chodila s davem. Určitě raději v dešti a krupobytí s více spolužáky než třeba sama na stopa...
Dcera je ještě "malá" ale postupně jí učíme další a další věci pro její bezpečnost- nejde to na dítě úplně všechno nahrnout naráz a hlavně v neaktuálním věku
Odpovědět