14.11.2010 16:45:31 Dáňula
Re: Jméno Ahaya
NO to je sice fakt, že se každý ptá - a proč zrovna takhle?? atp. ALe děti tohle neřeší, dokud z domu nedonesou, že máma s tátou říkali, že máš divný jméno, tak to od té doby berou že má prostě divný jméno, tudíž za ty postupující předsudky můžou ty starší generace. Mě se moje dr. ptala, jak se synek jmenuje, když jsem u ní byla na kontrole. Pak se mě ptala - A on je jako zdejší??? A proč jste mu dali takový jméno proboha??? No, bylo to to nejhezčíjméno, co mohl dostat. Na to už odpověděla jen - aha.
Nedávno mi zase volala sestra, že se bývalé spolužačce narodil synek a ona mu dala jméno Gedeon ... strašně se u toho chechtala, že to snad ani neni jméno atp. No já nechápala, co ji na tom přijde divnýho, jenže shodou okolností už jednoho staršího Gedeona znám, takže mi to přišlo v pohodě. Ale od rodičů jsem si taky vyslechla, že to snad někteří(i my) nemyslí vážně, co dají dětem za jména. Však pochybuju, že by někdo dával dítěti, které si chce nechat a vychovat jméno, které by mu nepřišlo to nejlepší pro to dítko.
Odpovědět