16.11.2010 9:33:07 Iris2020
Re: Co na opruzeniny, když nepomohl Bepanthen, Rybilka, Imazol, lanolin, Sudokrem, léčivá vlna...
Obdivuji maminky, které mají sílu na látkové pleny. Ale nemůže to být třeba nevhodným pracím práškem nebo nedostatečným mácháním? Naše mimi měli atopický ekzém, prala jsem prádlo s předpírkou na 90C a po 45min máchání jsem ješte dala jedno 18min máchání navíc a vše jsem žehlila :(. No nic ekologického to rozhodně není. Naštěstí z toho po necelém roce vyrostli. Osvědčil se mi prací prášek Lovela sensitive a jednorázové plenky Fixies (po osatních se osypávali).
Po každém kakání jsme myli vodou, nepoužívali jsme žádnou mycí kosmetiku, ani při velkém koupání (jen občas Syndet, např. od firmy Sebamed). A oblečení jen bavlněné a co nejvíce větrací (pokud máte doma teplo, ideální je jen tričko (ne body) a případně ponožtičky a přikrýt prodyšnou peřinkou nebo pokud ještě používáte - bavlněnou zavinovačku. Hlavně žádné punčocháčky apod.
K promašťování zadečku můžete zkusit mast Calcium pantotenicum od firmy Zentiva. (tahle mast obsahuje dezinfekční látky triclosan a chlorhexidinglukonát, masti stejného jména od jiných firem tyhle složky nemají).
Radím moc to neřešit s pediatrem, ale zajít za nějakým kožním lékařem, nejlépe v nějaké větší nemocnici.
Odpovědět