Re: Zadní rýma u pětiměsíčního mimča
žabátko, syn necelých pět měsíců měl zadní rýmu už 3x , poprví ve dvou týdnech, vždy ji chytí od mně. Odsát nic nejde - tedy skoro nic, přes den pšíká, nejhorší v noci, to se prostě dusil a nemohl se kojit.
Nám pomohl prospan sirup na odhlenění a když bylo v noci nejhůř, tak jsem mu šplíchla do nosu olynth pro děti (je sice až od roku), ale jednou v noci mu to rozhodně neuškodilo, povolili opuchlé sliznice a on zase dýchal a mohl se trošku nakojit a aspoň trošku vyspat. Nejlíp se mu kupodivu v té době spalo na břiše, když mu hleny vytékaly pusinkou ven.
U pětiměsíčního ale esi se ti už točí, tak s tím spaním si moc nepomůžeš, náš malej už rotuje po postýlce jak torpédo, takže o polohování nemůže být řeč.
Ptala sem se na ten olynth dětské - protože vincentka, mořská sůl, ani nasivin pro novorozence a kojence mu vůbec nezabírali, jestli mu nemůžu tím olynthem ublížit a řekla mi, že pokud mu to nešplíchám víckrát, takže jednorázově nouzově v noci se nic nestane. Ono to má tendenci vysušovat sliznici a mohlo by dojít ke krvácení právě u častého použití, ale při jednom použití v noci, se fakt nic nestane.
Odpovědět