Re: Finanční tíseň a ignorace sociálky
Píšu to ještě jednou a srozumitelněji.
To, že jsem chtěla dítě a nevyšlo to prosím ignorujte, do tohoto to nepatří a lynčovat se můžu stejně tak dobře sama.
S ex jsme nebyli manželé, pouze druh a družka, žili jsme v obecním bytě se synem. Trvalý pobyt jsme tu měli pouze já a syn. Jeho otec ne, ale měl na sebe napsaná SIPA (kde byl nájem a el. - celkové výdaje 3300+2000=5300). Když jsme se rozešli, tak jsme šli normálně k soudu, kde jsem dostala alimenty 2500,-, což s mojí mateřskou ve výši 3600,- dělá tak akorát výdaje na bydlení a na ohřev. Předtím jsem nepracovala, ale chodila jsem do školy, kterou jsem tudíž nedodělala a mám jen ZŠ vzdělání. O práci jsem nezavadila už přes půl roku. Ptala jsem se snad všude a nic. Hlídání nemám, protože moje mamka je ještě mladá a pracuje, navíc má 4 děti. Tátu jsem několik měsíců neviděla. Od nich pomoc nečekám. Ex mi nevyjde vstříc s ničím a už vůbec ne s hlídáním. Žádala jsem o co šlo - přídavky, pomoc v hmotné nouzi, sociální příplatek... (všechno si nepamatuju). žiju se synem sama, i když přítele mám a pomáhá nám finančně jak může. Na některé dávky bych neměla mít nárok, protože SIPA byla napsaná na ex - tudíž to prý nebyly mé výdaje ( i když jsme se střídali v placení - což můj ex nepřizná ani za milion) a taky ho prý nemůžou vyloučit ze společně posuzovaných osob, protože si na malého stále odepisuje daně. A nechce se jich vzdát.
Odpovědět