7.1.2011 11:32:02 Limai
Domácí pekárna - praktické rady
Mám pár dotazů k domácí pekárně(Tesco XXL).Nemám vůbec žádné zkušenosti,dnes v ní dělám úplně poprvé,rozhodla jsem se že zkusím rohlíky.Našla jsem si recept a ingredience dala úplně přesně podle návodu,ale těsto je hodně lepivé.Chtěla jsem přidat mouku,ovšem za prvé nevím jestli ji mohu přidávat během hnětení,nebo je nutné přidat až po vyndání těsta.Propracují háky tu mouku pořádně pokud ji přidám přímo do pekárny v tomto stadiu zpracování?Nyní háky již nějakou dobu stojí,tak těsto asi kyne.Bude pekárna později ještě hnětat,nebo těsto bude do konce programu už jen kynout?Nerada bych těsto nějak podělala.A ještě jeden dotaz-v pekárně těsto vykyne ale v receptu je že se má potom nechat kynout ještě 30-40 minut mimo pekárnu,tak mě zajímá proč,na co to má vliv když je vykynuté již z pekárny.
Odpovědět