5.2.2011 16:08:58 Gerberka1
Kocour a problém s ledvinami
Ahoj všem přítelům koček,
máme 14tiletého kocoura, až do loňského léta byl takové to polodomácí zvíře (nebyl kastrovaný) - býval venku, když se mu zachtělo, byl doma. Vloni v srpnu podstoupil kastraci (měl rozseknutá varlata), zklidnil se a od té doby je vlastně doma (je čistotný atd.).
Minulý týden přestal úplně žrát a pít, řešili jsme to s veterinářem, podstoupil vyšetření ledvin, doktor mu vzal krev na jakési 3 hodnoty - jedna hodnota vyšla 400 (normální je 120), druhá hodnota okolo 100 (normální je 40), třetí už si nepamatuju. Z toho dr. usoudil, že ledviny sice už úplně v pořádku nemá, ale není to tak hrozné, aby nemohl dostat narkózu - vzhledem k tomu se rozhodl k operaci zubů (měl je totálně zkažené), kocour vše podstoupil, zuby má v pořádku, nic ho nebolí, tak začal žrát, pít, vše normálně. Ještě má antibiotika na 5 dnů.
Ale můj dotaz je:
máte někdo zkušenosti s poškozením ledvin u koček? Ty ledviny se už prý nezlepší, budou se jenom zhoršovat, netušíte, jak dlouho může ještě žít? Dr. mi vykládal něco o dietě - že prý by měl jíst už jenom uvařenou rýži nebo těstoviny v nesolené vodě, vejce apod., abych se přiznala, moc jsem z toho nebyla moudrá. Že prý musí mít ledvinovou dietu, ale pochybuju, že by mi žral jenom tohle.
Děkuju za každou odpověď
Odpovědět