Můžu vzít manželovi peníze?
Poslední dobou nám to neklape, skoro spolu nemluvíme. Já jsem na RD, mám rodičák 3800 a přídavky na děti 1000 měsíčně. Chodí to na nás společný účet, odkud se platí inkaso, telefony, jídlo, prostě všechno. Manžel si začal posílat výplatu na svůj vlastní účet, dává mi z toho 2000 měsíčně s tím, že mi to musí stačit. No samozřejmě nestačí, i kdybychom jedli jen chleba s máslem, tak se pod 12 000 měsíčně nedostanu. Teď jsem našla, že má manžel v ponožce (jakkoli to vypadá trapně, tak fakt v ponožce) dost peněz. Neví že o tom vím. Tenhle měsíc už mi dochází úspory a mám strach, že budu muset děti krmit fakt jenom tím chlebem, zatímco milospán si jezdí do práce autem, ačkoli autobus mu staví u domu a je o dvě třetiny levnější, každý den si chodí na obídky, prostě se nijak neomezuje. Což mě přivádí na myšlenku, nakolik neomluvitelné bude, když mu ty peníze z ponožky prostě vezmu?
PS: Zkoušela jsem s ním promluvit několikrát, je trošku mimo, protože mi tvrdí, že kdybych tak neutrácela, tak by mi to stačilo, a že díky mě nic nemá (což je pravda, protože auto i byt nám dali moji rodiče, on sám by na to nevydělal).
Odpovědět