26.2.2011 23:13:33 štěpánkaa
Re: Zánět středního ucha - propíchnutí v zahraničí
federiko, věř, že jsem si toho nastudovala a i s mnoha dr. probrala o uších dost. Takže jsem se dozvěděla, že akutní bakteriální zánět, který hodně vyklenuje bubínek je lepší hned píchnout. Pozná se podle toho, že z ucha pak vytéká hnis, příp. i krev. Zatímco virový zánět je v mnoha případech zbytečné píchat, stačí lokální kapky (kapeme Otobacid) a když je bolest ucha jen jedním ze symptomů virózy nebo chřipky tak je píchání zbytečné. No a to byl náš případ. Synovi se po píchnutí ani neulevilo, ani mu z ucha nic neteklo. Když to bylo po 5. za jeden rok, přešli jsme jinam, jak jsem již psala. Synovi bylo tehdá cca 8, max. 10 let. a potíží se zbavil, když mu nová dr. přeléčila chronický zánět dutin
Když byli kluci v předškolním věku, trpěli na ty "pravé" bakter. záněty a bylo vidět, že se jim ihned po píchnutí ulevilo. Jedne syn měl dokonce v uchu gromety, protože na záněty středouší fakt opakovaně trpěl.
Chce to najít opravdu dobrého ušaře, který píchne jenom, když je to potřeba a ne pokaždé, když tam někdo s bolavým uchem přijde
Odpovědět