17.3.2011 13:12:10 Hudba Ainur
Co udělá kombinace mikrovlákna a polystyrenových kuliček v pračce a sušičce?
Možná divný název tématu, ale hned objasním. Včera jsem udělala totální pitomost
Strčila jsem do pračky kojící polštář, tu vnitřní naplněnou část, bylo na ní napsáno, že se smí prát.Byl už neskutečně zahnusený, kupovala jsem ho před 8 lety a nikdo ho nikdy nepral. A světe div se - zpuchřelá látka v pračce popraskala, a ty mikroskopické lepící se polystyrenové kuličky jsou všude. Byla toho plná pračka, všechny otvory a dírky v bubnu, filtry, prostě totální průšvih. Už jsem to mockrát luxovala, opakovaně to proháním naprázdno pracími cykly, ale to bílé svinstvo se stále vynořuje.
Napadlo mě : co kdybych tam dam dala vyprat utěrky a ručníky z mikrovklákna - myslíte, že se kuličky na to nachytají a pak je sušička odstraní? Nerada bych si zničila i drahé utěrky a sušičku, fyzika není mou silnou stránkou, ale když je to mikrovlákno takové drsné, mohlo by to k sobě ten polystyrén přivábit a udržet ho na sobě. Nebo jsem totálně mimo mísu?
Nebo vás napadá, jak jinak to vytahat z bubnu, kam je to zapadané do těch dírek?
Odpovědět