Díky za to, že píšete, klidně v tom pokračujte, vaše názory mě opravdu zajímají, jen průběžně na něco z toho odpovím.
Co se týče Katrin, má to být opravdu volba za Kateřinu, byla by to Katrinka, Káťa, Katy. Přímo Kateřina dát nechceme, neb manžel špatně vyslovuje ř, ani logopedie nezabrala a co kdyby to pripadna Kateřina měla po něm, tak bychom to obešli s Katrin. Ke vsemu jsme u holek chteli neco mezinarodnejsiho, kdyby se treba vdaly za hranice, aby nemusely vysvetlovat, jak se to vlastne jmenuji a zaroven neco, co nebude u nas v CR uplne mlatit o usi jako podle meho jmena typu Pamela, Debora, Abigail a pod. Viktorie, co se libi manzelovi, se mi driv libila taky, ale nejak me to jmeno omrzelo, ikdyz jsme puvodne chteli jmeno od V. Jednou z vas navrhovana Vilma neprichazi v uvahu, jsme fanousci genia Cimrmana a tak me k jmenu, at mi vsechny Vilmy sveta odpusti, ihned napadne slovo flundra.
U chlapecka jsme chteli dodrzet to V, nastolene Valentinou (i z praktickych duvodu, stejny monogram na obleceni, rucnicku a dalsich deditelnych proprietach napr do MŠ). A odpusťte, ale Viktor ne, to mi zase hned naskoci Snezenky a machri a "Viky, ty mas ale p...o" to uz radsi sve dite vystavim Hynkovi a Jarmile
)). Vilém Udatný mi nic neříká, mě napadá slavnější Vilém Dobyvatel a to je přece pro chlapa dobrý ne
. Je fakt, že mě dostal trochu ten argument, ze se u Vilem Smutny opakuje to m prolozene jednim s, ze se to hur vyslovuje, to jsem resila i v pripade mnou preferovane Jasminy, Jasmina Smutna, dvakrat sm. To je pravda. Forma jmena Vít místo Vítek, ne, ne, naše příjmení je samo o sobě dost krátký, chce to aspoň ty dvě slabiky, aby to neznělo jako štěkání potažmo zmíněné zavytí. Ach jo, skoda ze se to mimco nenarodi uz s jmenovkou, clovek by to bral jako osud, zvykl si a bylo by to.