29.5.2011 7:05:48 Annitta
Re: Doporučení-kočka nebo pes?
Jednoznačně kočka.
Až do loňska jsem byla zarytej pejskař. Jenže nás poslední pes nám dal tak zabrat, že jsem změnila názor. Byl to sice malej pejsek, ale byl a je agresivní, každý den nám dělal doma několik loužiček, značkoval a kakal doma taky každý den. Vzhledem k tomu, že máme taky teď už 3letý dítě, tak prostě musím jít jinam-nikdy bych si nemylslela, že to někdy udělám, ale opravdu to bylo o nemoc a prokousnutý obličej malé a tak nebylo zbytí....
Bez chlupatý koule na mazlení mi bylo smutno a tak když jsem viděla, jak si malá hraje krásně s kotětem, když jsme byli na návštěvě, tak jsem změnila názor na kočky a jednu taky pořídila. Všichni mě varovali, že to prcka přejde za den a tak, ale my do toho šli a rozhodnutí bych už neměnila. naše slečna si už bez mála rok hraje neustále s Čícou a jsou z nich obrovský kámošky.
No a já si čičinu taky zamilovala. Zjistila jsem, že níň udrždový zvíře asi nenajdu, je tulivá a hlavně čistotná. Nikdy nám nic neudělala mimo svůj záchod. Nesmrdí(chc to kvalitní kočkolit), nemusí se s ní v ošklivým počasí ven...dokonce umí líp aportovat než pes, čeká na mě u dveří, když jsem pryč a nevadí jí samota, takže tu není taková spoušť jako když tu byl pes(a ten tu byl sám max 2 hodiny, kočka teď už i celý den). Dopadlo to tak, že pes mi stačil vždy jeden, ale kočku chci ještě minimálně jednu. Je ze mě taková kočičí máma. Moje mamka prošla za poslední rok s mojí Číčou stejnou proměnou a má už taky kotě...
Ale určitě bych dávala pozor od koho si kočku pořizuju. hledala jsem tak, aby bylo kotě zvyklé na byt, děti, chodilo na wc. já mám nakonec mixnutou kočku vypadjící jako něco mezi whiskas britskou a mainskou, ale od seriózní zachránkyně kočiček.
Mamka pořizovala na rychlo čistokrevnou bez pp-paní podle mě jen množí- a číča je sice strašně moc hodná, ale má už 5 měsíců průjmy a mamka nechala už tisíce u veta...
Odpovědět