Re: Hubnutí - výpočet tepové frekvence
Ahoj,
pred rokem jsem si taky poridila sporttester - kvuli behani. A taky jsem samozrejme resila idealni tepovku, teoreticky bez jakyhkoliv vypoctu se rika, drzet tepovku pod 130..
Ale ja si myslim, ze to nejde takhle suplikovat a nejde pouzivat stopro ani ten vypocet. Ja napr. patrim k vysokotepcum, takze 130 mam pri rychlejsi chuzi (105 mam pri zavazovani tkanicek pred behanim). Kdyz beham hodne pomalu jsem na 150. Muj manzel ma presnou polovinu... v klidu ma pod 50, pri behu nad 100 a to jsme podobna vekova kategorie.. ackoliv muz a zena..
Ale co tim chci rict.. proste kazdy to ma trosku jinak. Mela bys sportovat tak, abys citila dle meho rezervy.. napr. jogging - takova rychla chuze je pry pro hubnuti nejlepsi.. tak si vezmi sporttester a zmer se, kolik pri rychle chuzi mas a dle toho se rid.. tot muj laicky nazor :).
A ad ten sporttester.. hrudni nebo na ruku. Domnivam se, ze hrudni pas je presnejsi, muze merit tepovou frekvenci porad, pocitat prumer apod. Kdyz mas jen hodinky - napr. je delalo Tchibo - ktere jen pri zmacknuti zmeri momentalni tep, je to nepresne a neefektivni.. SAma mam hrudni pas, jde jen o zvyk, po case fakt nevadi.. Ale jestli se dela i nejaky na plavani.. no asi jo, hledala bych ovsem drazsi vyrobky.. Suunto aj.
Odpovědět