Ahoj, když jsem měla kočičky, kupovala jsem Kočkolit Cats Best Oko plus, byl z tehdejšího výběru jednoznačně uživatelsky nejpříjemnější (cca už je to 6 let). Záchod určitě krytá s dvířky, kotě ale může mít ze začátku problém tam vlést, tak nejprve nechat chodit na odkrytý a až si zvykne, zaklopit. Nevynáší se tolik steliva a méně smrdí. Krmivo hlavně granule - Purina nebo Hill""s, je dražší, ale dokud ho jedly, byly kočky zdravé, bobky nesmrděly (narozdíl třeba od whiskas apod), sem tam nějakou konzervu (značky už nevím, ale přečti si, např. aby tam nebyla sůl apod). Na krmivu záleží dost, kočky z trpí často na močové cesty, průjmy...ze špatného krmení. Občas jsem dala nějakou žvýkačku pro čištění žaludku (respektive kvůli spolykaným chlupům - zejména dobré pro bytové kočky. Občas syrové maso - trochu odkrojíš při vaření (asi bych dávala jen drůbeží, krávu kočka těžko uloví, ve vepřovém bývají paraziti).
Na hraní jednoznačně vítězily napodobeniny myšek (mají v každém zverimexu).
Jak psaly ostatní - přepravka k veterináři, škrabadlo (pokud je doma, aby nezačala ničit nábytek) - kočky rády šplhají, tak pelíšek dát třeba na nějaké vyvýšené místo, kde se může schovat a zároveň bude mít přehled, co se děje. Nebo rovnou nějaké šplhadlo, ale na to má málokdo místo
Doporučuju nějakou chytrou knížku o výchově - i kočička se dá pěkně vychovat, když je to bráno za správný konec - kočka se nedá trestat, z toho jsou jen problémy - když ti vadí, že někam vyskočí, spíše ji vyplašit (tlesknout apod), ale jestli bude i venkovní, tak se nejspíš vyřádí venku
Koťátko závidím, hned bych do něj šla, ale nejde to.