23.7.2011 21:11:13 VHM
Odběr krve u miminka
Ahoj. Ráda bych se zeptala, když jste měli malá miminka a museli jste s nimi na odběr, odkud jim dr brala krev - z hlavičky nebo z ručičky? Odkud? Se synem jsem odběr zažila až ve dvou letech a to rovnou z ručičky, s dcerkou, které je nyní 8 měsíců, jsem absolvovala již 3 odběry a všechny z hlavičky. Nemám přitom moc příjemný pocit a přitom se pak setkávám s tázavými dotazy od jiných maminek, proč to připustím, že oni chodí k jiné dr. a ta bere vždy od miminka z ručičky. Tak nevím, ráda bych slyšela názory i od Vás.
A druhý dotaz. Před dvěma měsíci měla dcera již krevní obraz v pořádku, dr. však chtěla pokračovat v udržovací dávce aktiferinu a nyní opět odběr. Od šestého měsíce je dcera na UM Beba HA 2, které jí způsobuje velkou zácpu a pokud jsem jí dávala ještě aktiferin, bylo to hrozné, podrážděný konečník, začátek stolice s krví atd., tak jsem aktiferin přestala dávat a hodně se to zlepšilo. Dcera je atopik, takže musím s příkrmy opatrně. Dr. jsem to řekla, moc se jí to nelíbilo a přesto chce odběr a že pak budu muset dávat železo znova. Řekla jsem jí, že se mi ten odběr nelíbí, stejně bych jí zatím to železo dávat nemohla, protože jí to v kombinaci s UM způsobuje opravdu hroznou zácpu (kdy ani laktulóza atd., moc nepomáhá) a že s odběrem počkáme až bude starší nebo bude nějak nemocná a musela by se krev odebrat. Co by jste udělali Vy?
Předem děkuji za odpověď.
Odpovědět