Tak a je to tady, už dlouho jsme se rozhodovali o zvířátku, po kterém toužím především já, ale prospěje celé rodině. S chovem zvířat mám zkušenosti, měla jsme morčítka, králíky a tři psy, takže tuším, co obnáší péče o zvíře, nicméně kočka je premiéra. Už se jí nemůžu dočkat. Vybrala jsme po dlouhém vybírání Ragdolla...
A prosím o rady zkušené....
1) mám devítiletou slečnu - žádný problém - a dvouletého hodného kluka. Na zvířátka je opravdu hodně hodný, ještě nikdy nikomu neublížil, jen hladí, krmí, kouká....nedovolila bych, aby zvířeti ubližoval a Ragdoll je obecně klidná kočka, nicméně, vy osobně, videly by jste v tom problém? Nebyla by to pro Vás překážka? Naví plánujeme třetí mrně...Váš názor ocením...vaše zkušenosti taktéž...
Za druhé....pohlaví. O ano, někdo říká, že to je jedno, někdo že ne. Bydlíme v bytě, kastrace je samozřejmost, nicméně, co je "lepší"? Tím mám na mysli konkrétně to, že se bojím, aby kocour doma neznačkoval nebo nebyl divočejší....chtěla jsem vybírat podle toho, které kotě si nás vybere, ale paní říká, že to je nesmyls....že některé jen nemusí mít svůj den a bude v koutě.....ať si vybereme .... já toužím samozřejmě po mazlivějším a klidnějším stvoření, ale to že bude veselé a hravé je samozřejmě stejně super...
No a celkově, jaké máte zkušenosti s kočkama v bytě....jsem celá nedočkavá a nerada bych udělal zbrklou chybu, ráda se poradí....
Předem díky...
Navíc, pokud někdo poradí jaké je nejlepší škrabadlo, strava, hračka, dá rady a tipy, budu moc vděčná