17.8.2011 10:39:13 Lefff
Re: Zhubněte jednou provždy - A. Mačingová
Vyzkoušela jsem a zkušenost považuji za dobrou. Během dodržování stanoveného jídelníčku jsem zhubla 4kg a byla nadšená, jak se mi upravilo trávení a kolik jsem měla energie. Manžel to samé. Jakmile jsme se ale pak vrátili k obvyklým stravovacím zvyklostem (což je právě to, co se nemá), zažívali jsme oba nepříjemné stavy, tělo jako by odmítalo větší množství sacharidů, cítili jsme se mizerně po požití brambor, knedlíků a bílého pečiva, bylo nám těžko (a to máme každý jinou krevní skupinu). Nedělám si iluze, že bych tento systém stravování přijala jednou provždy za svý a po čtyřtýdenním předepsaném jídelníčku najela striktně na systém 5-2 (tj. 5 dní v týdnu dle pravidel dělené stravy, 2 dny jíst cokoli), ale plánuju to zkusít znova nebo aspoň dodržovat pár dní v týdnu dělenou stravu. Minimálně proto, že jsem v té době neměla nikdy ani hlad ani pocit přecpání, nebylo mi těžko a trávení fungovalo jak švýcarské hodinky. Pokud bych 1 - 2kg zhubla, byl by to milý bonus.
Jeden z mých blízkých takhle zhubnul za 4 měsíce 20kg. Měli jsme strach, jestli to není moc najednou, ale cítil se dobře a vypadal fyzicky i psychicky v naprosté pohodě.
Za sebe tedy říkám: Ano, vyzkoušela jsem a jsem přesvědčená, že pro mě to bylo přínosné. Něco jako generální úklid.
Odpovědět