20.9.2011 19:48:10 zerat
Re: Lze zmírnit šíření rýmy?
Eileen, mám kamarádku doktorku, která děti s rýmou do školky vodí, že to není nemoc, kvůli které by si je měla nechávat doma.
Navíc ve školce tím, že necháš dítko doma ničemu nezabráníš - bacily jsou tam na všem okolo - tam je to pořád a přenášet to klidně můžou i učitelky a další lidi z personálu, kteří nemůžou kvůli každé rýmě být doma. Nechávala jsem první dceru ze školky doma doma když trošku sopolila, pokašlávala... a bylo to úplně na nic, protože jsem ji měla 14 dní doma, přišla do školky a znovu lehla s kašlem... navíc myslím, že to není jen bacily, ale i tím, že tam dítě snáz prochladne... Starší dcerka než šla školky nikdy neměla ATB a netrpěla na chřipky, na uši... Jen co tam vlezla, tak byla jasná - odstranění nosní mandle apod. rok se plácala v nemocech pořád.
Mladší dcerka měla pár dní po nástupu do mš, jen rýmu, stejně jako 90% dětí ve školce. Ptala jsem se učitelek a smály se, že to nemám řešit, že pokud nemá teploty, není schvácená, tak může chodit. Ono totiž zaměstnané maminky kvůli rýmě na neschopenku nepůjdou.
Odpovědět