Re: koupání kočiček
Našeho staršího kocoura koupu 1-2x ročně, většinou na jaře, když má (zřejmě) srst přesušenou od toho, jak se doma topí (je to bytový kocour, ven nechodí, nikdy na něj neprší, přes zimu leží na topení). Srst má takovou zvláštně zamaštěnou a plnou lupů, v té době i dost líná. Jen ho opláchnu vodou, kterou mu promasíruju pořádně ke kůži, nepoužívám žádné přípravky (i když prý je dobré dětské mýdlo). Lupy mu pak mizí (proto si myslím, že je přesušený od toho topení), srst má hebkou a lesklou. Přiznávám ale, že je to stres pro oba - vím, jak na něj, tak se moc nebrání, ale pláče a já mám pak strašný výčitky, jak ho trápím.
Jinak je ale čistotný, kdyby nebylo těch lupů, vůbec bych ho nekoupala. Kocour, kterého jsme měli před ním, takové problémy neměl a koupat se vůbec nemusel. Jsem zvědavá, jak na tom bude to mládě, co mi tady teď lítá - tomu občas umývám nohy (tak vehementně na wc zahrabává, že si to nosí na packách ven) a kulky (přidřepává tak, že si je většinou přičůrne...tak snad po kastraci mu nebudou překážet, chlapákovi
).
Odpovědět