5.10.2011 18:41:16 Ropucha + 2
Re: Kolik kroužků mají vaše 6ti leté děti?
Oddíly, které "jedou" od počátku na profesionální výkony, se mi také nelíbí, a své děti bych tam nedala. V tom s tebou souhlasím. A souhlasím i s tím, že v předškolním věku je mnoho kroužků (často třeba jazykové kurzy) jen byznys, který dětem až tak moc nepřinese. Ale nelze to říct o všech. Když je např. dítě hudebně nadané, proč by nechodilo v pěti nebo šesti letech hrát na nástroj nebo zpívat? A proč by holčičky nemohly chodit na tanečky, kde si obléknou hezké šatečky a nacvičí si představení třeba s šátky nebo obručemi apod. - víš, jak je to v tom věku kolem čtyř, pěti let baví? Moje dcera to milovala a o žádné drilování a výkony tam rozhodně nešlo. Bylo to pro ni vítané zpestření, než se popelit na stále stejném koberci ve školkové třídě nebo na stále stejném pískovišti. Vybrala si to zcela sama a dobrovolně, jako všechny své kroužky.
A k těm zaměstnaným matkám - ne, plně zaměstnané matky denně obíhat kroužky svých dětí opravdu nemohou, pokud nepracují max. do 14h. (Můj případ to ale není, takže neposloužím zkušeností, jak konkrétně to kdo řeší.)
Odpovědět